Kokainként árusított fehér heroin végzett három turistával Amszterdamban

  Amszterdamban egy ismeretlen drogdíler kokain néven fehér heroint árul hetek óta - figyelmeztette a város a turistákat és lakóit. A csalás már három brit turista életét követelte.

  A fehér heroin beszippantása életveszélyes. Eddig legalább 14 turistát kellett emiatt orvosi kezelésben részesíteni, három brit életét már nem sikerült megmenteni. Az eset azért titokzatos, mert a díler kokain-áron adja el a körülbelül háromszor drágább fehér heroint - írja az MTI.

  A rendőrség 15 ezer eurós jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

  A város illetékesei csütörtökön adtak ki figyelmeztetést, amelyben az utcai drogárusok kerülésére és az illegális drogok ellenőrzésére kérik az embereket. Péntektől kaphatók a fehér heroin azonosítására alkalmas tesztek, amelyeket a vigalmi negyedekben kifejezetten kínálni is fognak a járókelőknek.

  A tájékoztatást videó-kivetítőkön, posztereken, szórólapokon és a közösségi médiában is terjesztik.

  Európában a heroin két formában fordul elő: az általánosan elérhető barna heroin (a heroin bázikus formája), valamint a kevésbé általános és drágább fehér heroin (só forma), amely tipikusan Délkelet-Ázsiából származik - olvasható a Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) honlapján (http://ar2005.emcdda.europa.eu/hu/page080-hu.html).

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!