Húszezer eurójába került, hogy bevéste monogramját a Colosseumba

Épp egy 25 centi magas K betűt vésett a római Colosseumba egy orosz férfi, amikor elkapta a rendőrség. Húszezer eurója bánta.

Húszezer eurónyi bírságot kellett fizetnie egy orosz turistának, mert bevéste nevének kezdőbetűit a római Colosseum falába. A római bíróság emellett négyhónapos felfüggesztett börtönbüntetést is kiszabott a 42 éves férfira szombaton – írja az Ansa olasz hírügynökség.

Fotó: Dan Kitwood / Europress / GettyForrás: Travelo

 Az orosz turistát pénteken kapták el a rendőrök, amint egy éles kővel egy 25 centi magas és 17 centi széles K-t vésett bele az amfiteátrum belső téglafalába. Idén ő volt az ötödik olyan Colosseu-látogató, akit kulturális örökség megrongálásáért büntettek meg.

Az Il Messaggero nevű lap szerint a legutóbbi eset óta azt tervezik, hogy megnövelik a biztonsági kamerák számát a Colosseumban, hogy az eldugodtabb sarkokra is rá lehessen látni. Amúgy már a bejáratnál hangosbemondókban adnak hat nyelven viselkedési tippeket a látogatóknak, és táblákat is kihelyeztek, melyek arra figyelmeztetnek, hogy a vandalizmust szigorúan büntetik.

A Colosseum a római birodalom legnagyobb amfiteátruma, évente hatmillió látogatót vonz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek