Öt luxusszálloda, ahonnét kitiltották a gyerekeket

Előfordult már önnel, hogy a tenger morajlása helyett hisztiző kisgyerekeket kellett hallgatnia a strandon, esetleg romantikus vacsoráját vagy éjszakai pihenését zavarta meg egy síró kisbaba? Nos, amennyiben a jövőben elkerülné a hasonló helyzeteket, a szállodaipar kész megoldással várja: számtalan szebbnél szebb, csak felnőtteket fogadó hotel közül választhat. Igaz, ez általában az árcédulán is jelentkezik: a gyerekeket nem fogadó helyek általában sokcsillagos luxusüdülést kínálnak, spa élménnyel és saját tengerparttal.

A gyerekmentesség definíciója szállodánként változik: van, ahol 12, másutt 16 évnél húzzák meg a korhatárt, ennél fiatalabb vendégeket nem fogadnak. Van olyan hotel is, ahol a nyári csúcsidőszakban szívesen látják az általános iskolás korú gyerekeket, az elő- és utószezon azonban a gimnazistáké és szüleiké. Ha biztosra akarnak ugyanakkor menni, érdemes a 18-as karikával ellátott helyeket keresni: ezek azok, melyek a romantikát és nyugalmat kereső párokra fókuszálnak. Vannak kifejezetten szinglikre specializálódott nyaralóhelyek is, ezekről azonban majd egy későbbi cikkben emlékezünk meg. Most öt szuper gyerekmentes szállodát mutatunk be, Görögországtól Santa Luciáig.

1. Bohém villa Görögországban

A Paxos szigetén található Purple Apricot, vagyis bíbor barack nevű hotel nevének megfelelően szokatlan stílusban interpretálja a luxusnyaralást. Az eklektikusan berendezett görög villában mindössze hét lakosztály várja a vendégeket: tágas szobáikban kényelmes bőrkanapék, baldachinos ágyak és török szőnyegek teremtenek időtlen, bohém és kissé egzotikus hangulatot. Minden lakosztályhoz saját minikonyha tartozik, a fürdőszobában pedig Korres luxuskozmetikai cikkek, fürdőköpeny és papucs járul hozzá a teljes kikapcsolódáshoz. A hotel 12 méteres úszómedencéjéből remek kilátás nyílik a tengerre, úszás után pedig a vendégek a keleti hangulatú, padlópárnákkal és alacsony asztalkákkal berendezett társalgóban kortyolgathatják el a becsületkasszás bárpultból választott italt. A brit Simpson Travel portfóliójába tartozó gyerekmentes hotelben egy hét éjszakás nyaralás főszezonban fejenként 1273 fontnál (mintegy 490 ezer forint) kezdődik — igaz, ebben már a repülőjegy is benne van, londoni kiindulással.

Purple Apricot, Paxos, GörögországFotó: Purple Apricot

2. Remeteluxus a Kanári-szigeteken

Hasonlóan meghitt élményt kínál a 14 szobás, ötcsillagos Villa Vik hotel Lanzarote szigetén. A Kanári-szigetek legészakibb tagján, Arrecife kikötővárostól nem messzire található szálloda kizárólag felnőtteket fogad kétágyas luxuslakosztályaiban. A tágas szobákhoz saját terasz, a lakosztályokhoz pedig saját jacuzzi is tartozik. A vendégek emellett ingyenesen használhatják a hotel kerékpárjait, laptopjait és persze a wifit is. Ha nincs kedvünk lesétálni a tengerpartra, lazulhatunk a fűtött kinti úszómedencében is, vagy napozhatunk a kertben, ahol fekete bazaltkőből rakott falak őrzik este is a Nap melegét. Még a vacsoráért sem kell feltétlenül elhagynunk a hotelt, mivel az étteremben minden nap más fogásokkal várnak. A kétágyas szobák félpanzióval éjszakánként 200 eurónál kezdődnek, a jacuzzis lakosztályok pedig 320 eurónál.

3. Karibi nyugalom

Amennyiben saját úszómedencére vágyik, a karibi Santa Lucia szigetén megkaphatja. A Jade Mountain Resort minden egyes lakosztályához saját infinity pool tartozik. A sziget trópusi klímájának köszönhetően a szobák csak az eső elől védik lakóikat: a medence felőli fal nyitott, hogy zavartalanul szemlélhessük a panorámát. A teraszos elhelyezkedésű biohotel legjobb szobáiból nemcsak a tengerre, de a Pitonok nevű két ikonikus hegycsúcsra is remek kilátás nyílik. Az olcsóbb szobákban medence helyett jacuzzi jár, színterápiás világítással. A konyhán bioételeket főznek, a vendégek nyugalmához pedig nemcsak a gyerekmentesség járul hozzá, hanem az is, hogy a szobákban nincs tévé vagy rádió. A hatszáz hektáros ültetvényen elterülő resortnak saját, félköríves tengerpartja van, pálmafákkal és finom homokkal. Egy kétágyas, jacuzzis szobát napi 1300 dollárért kapunk, az egyhetes, félpanziós csomagok 12 ezer dollárnál kezdődnek.

Jade Mountain Resort, Santa LuciaFotó: Jade Mountain Resort

4. Panorámás medence a dzsungelben

A karibi rongyrázásnál sokkal visszafogottabb a környezetbarát módon épített Costa Rica-i Gaia Hotel, mely egy 14 hektáros természetvédelmi területen várja ökotudatos vendégeit. A 29 szobás hotel a legutóbbi időkig teljesen gyerekmentes volt, nemrég azonban családi apartmanokat is létrehoztak egy külön épületben, így aztán az úszómedencében kénytelenek leszünk hallgatni a vidám rikoltozást. Aggodalomra azonban semmi ok, a hegyoldalba épített hotel ugyanis három, egymás felett lépcsőzetesen elhelyezkedő, fűtött medencével várja vendégeit, mindegyikből remek kilátás nyílik az esőerdőre és a Csendes-óceánra. Ha szerencsénk van, a medencével egybeépített bárból iguánákat, lajhárokat és mókusmajmokat is megpillanthatunk a dzsungel közeli fáin. A kétágyas szobaárak 360 dollárnál kezdődnek éjszakánként, az egyhetes csomagok pedig reggelivel 1800 dollárnál.

Gaia Hotel, Costa RicaFotó: Gaia Hotel

5. Kaliforniai gourmet fogadó

Harminc éves fennállása óta minden létező díjat elnyert már Kalifornia egyik legexkluzívabb és legdrágább üdülőhelye, a Napa-borvidéken található Auberge Du Soleil. Az 50 szobás luxusfogadó amerikai léptékkel mérve kicsinek számít, medencéje, spája és Michelin-csillagos étterme azonban egy gigahotelnek is becsületére válna. A 33 hektáros olajligetben álló rusztikus házacskák egy- és két hálószobás lakosztályokkal várják a vendégeket. Minden lakosztályhoz saját, hatalmas, panorámás terasz, fatüzeléses kandalló és helyi borokkal feltöltött hűtő tartozik. Gigantikus fürdőszobáikban kétszemélyes kádból vagy jacuzziból nézhetjük a lapostévén a filmeket. A 650 négyzetméteres spában helyi alapanyagokból készített termékekkel szépítik a vendégeket, vannak meditációs és jógaórák is. A kétszemélyes szobaárak 940 dollárnál kezdődnek.

Auberge Du Soleil, KaliforniaFotó: Auberge Du Soleil
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek