Kitilthatják Velencéből a gagyi gurulós bőröndöket

  Kínai gagyival májustól már nem lehet végigdöngetni Velencén - már ha átmegy egy javaslat.

  Jövő májustól már csak olyan gurulós bőrönddel engedik be a turistákat Velencébe, amiknek a kerekei gumiabronccsal vannak ellátva kemény gumi vagy műanyag helyett. Az Il Messagero című lap szerint ezt a rendelet-javaslatot a város különleges megbízottja nyújtotta be, és még az idén dönteni fognak róla. 

  Kivételes alkalmakkor nem keltenek zajt a gurulós bőröndök Velencében, de ez a ritkábbFotó: Marco Secchi / Europress / Getty

  A radikális javaslat nyilván turisták tízezreit érinti majd, nem beszélve a gagyi bőröndöket gyártó kínai üzemekről. Amúgy ez egy városi intézkedési csomag része, mely a zajterhelés csökkentését tűzte ki célul.

  A tervek szerint az, aki nem az új szabályoknak megfelelő bőröndöt húzza majd Velencében, 100 és 500 euró közti büntetéssel számolhat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!