Éttermet nyit a Prada Milánóban

A Prada olasz divatház éttermet nyit Milánó központjában, a II. Viktor Emánuel passzázsban. A nagy nyugat-európai luxuskonszernek sorra szállnak be a szállodaiparba és a gasztronómiába.

A Prada-vendéglőt a nagy múltú milánói cukrászda, a Pasticceria Marchesi működteti majd, amelyet márciusban vásárolt fel a divatház. A főleg csokoládékreációiról híres cukrászda valóságos intézménynek számít az észak-olasz nagyvárosban. A Prada pénzügyi támogatásával újabb Marchesi-üzletek is nyílnak, egy például a via Montenapoleone bevásárlóutcát övező divatnegyedben – írja az MTI.

A nagy nyugat-európai luxuskonszernek sorra szállnak be a szállodaiparba, illetve legújabban a gasztronómiába. A francia LVMH tavaly megvásárolta a Cova milánói pékséget, amelyre a Prada is pályázott. Milánóban úgy tartják, hogy a Cova és Marchesi az a két üzlet, ahol a legjobb hagyományos olasz karácsonyi kuglófot - panettonét és pandorót - lehet vásárolni.

A Prada hazai vetélytársa, a Trussardi már korábban beszállt a vendéglátásba. Közvetlenül a milánói főtérnél, a Piazza della Scalánál, a Palazzo Trussardi szálloda földszintjén található a Trussardi kávéház, amely kisebb idegenforgalmi látványosság. A divatház működtet egy luxuséttermet is Ristorante Trussardi alla Scala néven.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek