Íme Dubaj első luxusvillamosa

Légkondicionált állomásokkal és elegáns első osztályú kocsikkal várja az utasokat az Egyesült Arab Emírségek első villamosvonala, amit szerdán adtak át Dubajban.

A 10,6 kilométeres vonal a gyorsan fejlődő város délnyugati partvonalán kínál közlekedési alternatívát az autókkal szemben. Erre sok turista is jár.

Fotó: Francois Nel / Europress / Getty

A 17 állomásosra tervezett vonal most átadott első szakaszán 11 állomás található, amelyek mindegyike zárt és légkondicionált. A tervek szerint a maradék két szakaszt, valamint a hozzájuk tartozó hat állomást 2016-ig fejezik be - írja az MTI.

A dubaji metróhoz hasonlóan a villamos is külön kocsival várja a női utasokat. Az alapdíj kétszereséért, 6 dirhamért (mintegy 400 forint) lehet jegyet kapni az elegánsabb első osztályú kocsikba.

Mohammed bin Rásid ál-Maktúm sejk, Dubaj uralkodója olyan villamost szeretett volna építtetni, amely "a biztonságot és luxust tekintve is egyedülálló a világon" és "előkelő szolgáltatást tud nyújtani mind a lakosok, mind a látogatók számára".

Mivel Dubaj lakossága folyamatosan növekszik, a hatóságok szeretnék népszerűbbé tenni a tömegközlekedést a többnyire autópárti városban. A vonal építése 1,09 milliárd dollárba, azaz mintegy 270 milliárd forintba került.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek