Megnyílt Rio de Janeiro első nudista strandja

Megnyílt Rio de Janeiro első nudista strandja kedden. Az Abrico strand egy óra autóútra található a város központjától nyugatra, és nagy áttörés a riói strandkultúrában.

A nudista szervezetek örömmel fogadták a döntést. "Régóta hiányoltuk a tiszteletet és a biztonságot" - mondta el az egyik nudista csoportot képviselő Claudio Hailuc. Paula Nogueira aktivista szerint a döntés rendkívül bátor lépés Eduardo Paes polgármester részéről.

Fotó: Ulrich Baumgarten / Europress / GettyForrás: Travelo

 Tavaly Nogueira társaival topless tüntetést szervezett az interneten a központi Ipanema strandra, azonban a több mint kétezer visszajelzés ellenére csupán hat nő jelent meg a megbeszélt időben - írja az MTI.

Brazíliát ugyan sokan a könnyelműség és érzékiség hazájának vélik, a nők félmeztelen fürdőzése, a nudizmusról nem is beszélve, számos brazil számára megütközést kelt. A kettősségre jellemző, hogy bár a bikinik éppen csak eltakarják az eltakarnivalókat, rendszerint két rétegből állnak, nehogy véletlenül átlátszanak vizesen (lásd fotó).

„Mindig is furcsának találtam ezt a puritán hozzáállást Brazíliában, ahol a karnevál ideje alatt vagy a magazinok címlapjain mindenütt meztelen nőket látsz - mégis bűnnek számít toplessben a partra menni" - nyilatkozta Ana Rios aktivista a tavalyi kis létszámú tiltakozás alkalmával.

Rio de Janiero idén ünnepli fennállásának 450. évfordulóját, 2016-ban pedig olimpiát rendez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek