Négy hordó forralt bor a krakkói karácsonyi vásáron

Krakkó és Wroclaw karácsonyi vásárral, Varsó Kultúrpince útvonallal várja a Lengyelországba utazókat az ünnepek előtt és alatt.

A négy óriási hordó forralt bor csak az egyik attrakció a november 28. és december 26. között nyitva tartó Karácsonyi Vásáron Krakkó híres Főterén (RynekGłówny) - írja a Turizmus.com.

Fotó: Getty Images / Europress / GettyForrás: Travelo

 

Az ünnepi fényekbe öltöztetett épületek közt felállított bódékban főként lengyel árusok termékeiből és élelmiszereiből lehet válogatni, a kínálatot litván, ukrán és magyar árusok portékái egészítik ki. Az ajándékok és karácsonyi díszek válogatása után kihagyhatatlan a lengyel finomságok és az ünnepi csemegék megkóstolása, az idei év különlegességei a csokoládéból készült szerszámok. A gazdag programkínálatból kiemelkedik a kb. 100 Mikulás menete és a Betlehemezők menete.

A Wroclaw bűbájos Főterén november 21. és december 22. között megtartott adventi vásárt sokak az egyik legszebbnek tartják, mely fenyőillattal, forralt borral és csokoládés mézeskaláccsal hozza emelkedett hangulatba látogatóit. Az ínyenceket nemzetközi ételek, francia csigák, magyar kalácsok, osztrák sajtok várják, a gyerekek a Meseerdőben kalandozhatnak, az ajándékvásárláshoz a világ különböző pontjairól érkező termékek adnak ihletet. A forgatag ideje alatt a város újabb manóval gazdagodik, ha háromszor megérintjük a sapkáját, a babona szerint teljesíti kívánságunkat.

Másfajta élményt kínál Varsóban az Óváros Kultúrpincéinek Útvonala, az öt helyszín és az itt megtartott programoktöbb évszázad eseményeit felelevenítve beszélnek a város múltjáról, kultúrájáról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek