Dzsungel a reptéren, függőkert a várócsarnokban

  Dzsungel a reptéren, függőkert a várócsarnokban

  Az egyre gigantikusabb vasúti pályaudvarok és repülőterek humanizálására függőkerteket és állatkerteket telepítenek újabban a tervezők - írja a Turizmus.com.

  Atocha pályaudvar, Spanyolország Fotó: Núria Talavera / Europress / GettyForrás: Travelo

   A madridi Atocha pályaudvaron nagy sikere van a tropikus kerteknek, amelyek az 1851-ben átadott létesítmény levegőjét frissítik fel, és igyekeznek szórakoztatóbbá tenni a várakozást. A párizsi Charles de Gaulle reptér új termináljait függőkertek teszik zölddé és üdévé. A szingapúri hatalmas forgalmú Changi repülőtéren három szinten, állat- és növénykerteket építettek a tervezők.

  A szupertechnikát képviselő létesítmény első termináljának felső szintjén hatalmas kaktuszkert fogadja a látogatót, ahol több mint negyvenféle – többségükben virágzó, termést hozó - kaktusz látható. A duty free üzletek közötti sétálótéren orchideakert pompázik. A hétszáz tő orchidea a két halastó egyikét veszi körül.

  Ha lehet, még látványosabb a harmadik terminál Pillangókertje: ezer csodálatos lepkefaj születik itt, és szárnyal-libben a levegőben. A nyitott tetőkert a napraforgók birodalma.

  Changi repülőtér, Szingapúr Fotó: John S Lander / Europress / GettyForrás: Travelo

   A légkondicionált, vízeséssel párásított tereket akkor is érdemes megtekinteni, ha nem várakozunk a repülőgépekre. A belépés ingyenes.

  További hasonló híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!