Egy komplett Trabantot faragott ki homokkőből egy berlini sírköves

Egy komplett Trabantot faragott ki homokkőből egy berlini sírköves

Homokkőből faragott Trabantot Carlo Wloch berlini sírköves. A 13 tonnás művön 17 éven át dolgozott, 6000 órát fektetett a kőkocsiba, amely végül a berlini fal leomlásának 25. évfordulójára készült el - írja az MTI.

Fotó: Jens Kalaene / MTI

A 66 éves mester sírköves vállalkozása mellett szakított időt a szobrászkodásra. Szomszédjai már nem "Jó napot!"-tal köszöntek neki, csak rákérdeztek: "Hogy halad a Trabi"? Az első években rendszeresen tanoncai segítették a szobrászkodást, a végső finom munkákat azonban egyedül végezte. "Nem is reméltem, hogy egyszer elkészülök a Trabival!" - mondta a kőfaragó.

Az autószobor most Berlin Pankow nevű városnegyedében, Wloch műhelyében áll, amelyet külön a homokkőmonstrumnak épített. Mozgatásához speciális szállítókat kell felkérni, hogy az alkotást felemeljék és az új helyére vigyék.

Vásárlási ajánlatból van elég - hangsúlyozta Wloch. Az eddigi legjobb egy ipari vállalkozótól érkezett, aki kertjében szeretné felállítani a kőkocsit. A kőfaragó szerint ez azonban szóba sem jöhet. "Arra vágyom, hogy a Trabimat minél több ember láthassa" - mondta. Valószínű, hogy egy galériának adja el a művet, bár leginkább azt szeretné, hogy a hajdani NDK-t jelképező kocsiemlékmű Berlin közepén díszelegne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek