Londoni reptereken is szűrik az ebolásokat

Londoni reptereken is szűrik az ebolásokat.

A világ harmadik legforgalmasabb repülőterén, a londoni Heathrow-n is lesz ebolaszűrés. A BBC szerint ezen a héten az 1-es terminálon kezdődik az utasok szkennelése, majd fokozatosan kiterjesztik az egész reptérre. Hamarosan a Gatwickre érkezők is számíthatnak vizsgálatra, és szűrik a Csalagúton át érkező Eurostar vonatok utasait is a londoni St Pancras pályaudvaron.

Galéria: EbolaFotó: Andy Rain / MTI

Az egészségügyi minisztérium arra készül, hogy az első fertőzöttek még karácsony előtt fennakadhatnak a szűrőn. Szeptemberben körülbelül ezer ember érkezett Nagy-Britanniába az ebola sújtotta nyugat-afrikai térségből, írja az Index.

Akik Libériából, Sierra Leonéból vagy Guineából jönnek, először testhőmérséklet-mérésen esnek át, majd felveszik az adataikat, illetve egy kérdőívvel felmérik a kockázatokat. Akinél felmerül az ebolagyanú, azonnal kórházba viszik. A három afrikai országban a vírus már több mint négyezer embert ölt meg.

Közben meghalt a lipcsei kórházban kezelt ENSZ-alkalmazott. A Thelocal.de azt írja, hogy az 56 éves férfi „kritikus, de stabil" állapotban érkezett Libériából. Az orvosok mindent megtettek azért, hogy megmentsék, de kedden hajnalban életét vesztette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek