Megnyílt a világ első mikroba-állatkertje Hollandiában

A világ első, mikroorganizmusokat bemutató állatkertjét nyitotta meg kedden Maxima holland királyné Amszterdamban. Hogy ne féljünk a testünket borító lényektől.

Az Amszterdamban lévő Artis Zoo parkhoz tartozó Micropia a laikusok számára is láthatóvá teszi a világ legapróbb élőlényeit – írja az MTI.

Minden emberi testen mikrobák milliárdja él - az élet lehetetlen lenne nélkülük. A baktériumokkal, vírusokkal és más egysejtű organizmusokkal kapcsolatos tudatlanság és a tőlük való félelem azonban meglehetősen nagy - fogalmazott az amszterdami intézmény.

MedveállatkaFotó: Wikipedia

 A Föld legkisebb és legősibb élőlényeinek a kutatók becslése szerint csupán egy százaléka ismert. A mikrobiológia viszont jelentősen hozzájárulhat a Föld gondjainak, például a környezetszennyezés, az éhezés és a betegségek problémájának megoldásához. A mikroorganizmusok "elfogyaszthatják" a műanyagot, segíthetnek a szennyvíztisztításban és a gyógyszerek fejlesztésében vagy az ürülékből történő biogáz-előállításban - írta közleményében a Micropia.

A különleges állatkert számos egyetem együttműködése révén, több mint 12 év munkája nyomán valósult meg.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek