Luxushotel lett az erdélyi Daniel-kastélyból

Kastélyszállóvá alakították át új tulajdonosai a késő reneszánsz stílusban épült olaszteleki Daniel-kastélyt.

Négy csillagos kastélyszállóvá alakították át új tulajdonosai a késő reneszánsz stílusban épült olaszteleki Daniel-kastélyt.

Erdővidék egyik legismertebb műemléképületét 1621-ben Daniel Mihály, Háromszék alkapitánya építtette a Bethlen Gábor fejedelemtől kapott birtokára.

Igazi fakád a fürdőszobában
Galéria: Kastélyszállóvá alakították a Daniel-kastélyt
Fotó: Beliczay László / MTI

 Az épület egészen a 19. század közepéig megõrizte formáját, báró Rauber Nándor tulajdonába kerülve, õ átszervezte az épület emeletén lévõ termek beosztását, és más kisebb átalakításokat is végeztetett. 1884-ben csatolták az épület központi részéhez az északkeletre nézõ klasszicizáló szárnyat a félköríves ablakokkal. Az épület utca felõli homlokzatához az 1890-es évek elején épült hozzá a szellõs veranda, melyet Draskóczy Jenõ mérnök tervezett.

Az államosítás után a kastély végigjárta az ilyen épületeknél szokásos utat, eredeti bútorzata elveszett, irodahelyiségek kaptak benne helyet, magtárként, vegyszerraktárként is szolgált, állapota folyamatosan romlott.

2010-ben egy fiatal háromszéki házaspár, Rácz Attila és Rácz Lilla tulajdonába került.

Az erdélyi Kovászna megyében álló épületben előbb kulturális rendezvényeket tartottak, majd európai uniós forrásokból szállóvá alakították a kastélyt, amely rövidesen Castle Hotel Daniel néven nyílik meg. A foglalásoknál előnyben részesítik a 8 fős, vagy nagyobb társaságokat, áraikat nem tették közzé weboldalukon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek