Ha csak egy dolog miatt mennél az ősszel Bécsbe, ez legyen az!

Közel hetven köz- és magánépület nyitja meg kapuit a látogatók előtt szeptember 13-án és 14-én Bécsben, köztük jó pár ikonikus alkotás.

A Zaha Hadid által tervezett egyetemi könyvtár, a Microsoft-székház, a Volksbank épülete, a Postatakarékpénztár, a Bike&Swim nevű, kerékpárlifttel és tetőtéri uszodával felszerelt lakóház, valamint dizájnerhotelek - csak néhány azon épületek közül, melyeket belülről is meg lehet majd nézni szeptember 13-án és 14-én, a nyílt hétvégén.

 

A Zaha Hadid által tervezett egyetemi könyvtár BécsbenFotó: Wikipedia / Wikipedia

Az osztrák fővárosban első alkalommal bemutatkozó eseményt a londoni Open House nevű rendezvény mintájára szervezik, és koncepciója hasonló a Magyarországon már több éve futó Kulturális Örökség Napjához – írja az MTI (nekünk a Budapest100, azaz a százéves házak előtt tisztelgő programasorozat is egyből eszünkbe jutott róla). „A látogatóknak a korokon átívelő, minőségi bécsi építészetet szeretnénk megmutatni" - mondta az eseményt megálmodó Iris Kaltenegger építész.

Az ingyenes program során a vezetett túrák kétszáz önkéntes segítségével zajlanak, a szervezők még hatvan önkéntes jelentkezését várják. A rendezvényre előzetes regisztráció nem szükséges, a szervezők csaknem húszezer látogatóra számítanak. Bővebb információ a rendezvény honlapján, a www.openhouse-wien.at oldalon olvasható.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek