Gyaloghíd épült a Trevi-kút medencéje fölé

Gyaloghíd épült a Trevi-kút medencéje fölé

Különleges hídszerkezetet emeltek a helyreállítás alatt levő Trevi-kút közepén. A látogatók péntektől ezen közlekednek, egészen közelről látva a műemléket.

Ritka élményt kínál a 17. századi szökőkút medencéje fölött emelt pontonhídon való séta. A híd péntektől július végéig minden nap 16 és 21.30 óra között tart nyitva. Egyszerre száz embert engednek fel rá. Augusztustól a pontonhíd reggel fél tíztől este fél tízig tart nyitva, és akkor már 240 fős csoportokban lehet majd végigsétálni rajta.

 

Fotó: Anadolu Agency / Europress / Getty

Róma lakosai és a turisták első alkalommal mintegy beléphetnek a város egyik jelképének számító műemlék kellős közepébe. A szerkezet azt is lehetővé teszi, hogy a tervek szerint 2015 őszéig tartó helyreállítás alatt sem kell a szökőkutat lezárni. A turisták a hídról dobhatják be - igaz, a víz nélküli medencébe - aprópénzüket, hogy visszatérhessenek Rómába. A pontonhídról egyenesben követhető a restaurátorok munkája is.

A Trevi-kút helyreállítása a restaurofontanaditrevi.it honlapon, valamint a Fontana di Trevi okostelefon-alkalmazáson is valós időben követhető. A műemlék kétmillió euróba kerülő restaurálását a Fendi nővérek vezette olasz divatház finanszírozza. Fendiék bejelentették, hogy a Trevi-kút restaurálása után hozzá kívánnak járulni a Róma városközpontjában tervezett új látványvilágítás kiépítéséhez is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek