Drágább lett a buszjegy Bécsben

  Drágább lett a buszjegy Bécsben

  2014. július 1-jétől többet kell fizetni a busz-, metró- és villamosjegyért Bécsben, és változott a turisták által kedvelt napi-, 48 órás és 72 órás jegy ára is. A régi jegyek még az év végéig felhasználhatók - írja közleményében a Compress.

   

  Fotó: Johannes Zinner / ComPRessForrás: Origo

  A szolgáltatási színvonal fenntartása és a folyamatos infrastrukturális fejlesztések biztosítása érdekében 2014. július 1-jével megemelte viteldíjait a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. A vonaljegyért az eddigi 2 euró 10 cent helyett ezentúl 2 euró 20 centet kell fizetni, a hetijegyért 15 euró 80 cent helyett 16 euró 20 centet, a havibérletért pedig 47 euró helyett 48 euró 20 centet.

  Változott a turisták által is kedvelt napi-, 48 órás és 72 órás jegy ára is. A Netzkarte 24-Stunden-Wien mostantól 7 euró 60 centbe, a kétnapos változata 13 euró 30 centbe, a három napig érvényes Netzkarte 72-Stunden-Wien pedig 16 euró 50 centbe kerül.

  A 2014. július 1-je előtt vásárolt jegyek még az év végéig felhasználhatók, utána pedig – a különbözet kiegyenlítésével – újakra cserélhetők. Nem változott a bliccelésért járó büntetés sem: akit rajtakapnak, annak 103 eurót kell fizetnie.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!