Harry Potter park nyílik Japánban

Évente 2 millió látogatót várnak a július 15-én nyíló, 108 hektáron elterülő Harry Potter kalandparkba Oszakában.

A közel 500 millió dollárból épülő japán Harry Potter világ J. K. Rowling világhírű regénysorozatát és az azokon alapuló filmeket varázsolja valósággá a látogatók számára. A világ második Harry Potter parkja számos új élményelemmel gazdagabb lesz az orlandói parknál – áll a Japánspecialista utazási iroda közleményében. Simon Karolina, az utazási iroda vezetője elmondta, az érdeklődést jól jelzi, hogy a megnyitás hetében a környező szállodákba rendkívül nehéz szobát foglalni. Az utazási iroda szerint már most érdeklődés mutatkozik az élménypark iránt a Japánt kedvelő magyar utazók körében is.

További képeinkért kattintson!
Galéria: Harry Potter park Japánban
Fotó: The Wizarding World of Harry Potter

A park legfőbb látványossága az ikonikus Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola, melyet teljes egészében felépítettek, így a látogatók beléphetnek az osztálytermekbe és Dumbledor irodájába. A tetőkön hó, az ablakokban különleges fények jelennek meg a legmodernebb képalkotó technológiák révén. A látogatók a sorozat varázsló városában, Roxmortsban is sétálgathatnak, valamint repülhetnek a kastély felett, és felülhetnek a Roxfort Expresszre.

A japán élményparkban az orlandói parkhoz képest újdonság lesz a Fekete tó és valódi baglyok jelenléte, melyeket levelek kézbesítésére képeztek ki, mint a könyvben. A lelkes rajongók Ollivander boltjában megvásárolhatják a hozzájuk illő varázspálcát és számos más Harry Potter relikviát, és kipróbálhatják a Három Seprűnyél fogadó minden finomságát is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek