Menő luxus spórolós fesztiválozóknak

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb európai fesztiválokat és megnéztük azt is, hogy milyen közeli luxushotelekben tölthetnénk a hajnaloktól kora estig tartó időszakokat, ha a sátorozáshoz nem fűlik a fogunk. Van, ahol fülbemászó jazz-zel és márványfürdővel, máshol erotikus töltetű fekete szobával és vörös bársony ágyvéggel, és van olyan is, ahol a római kor atmoszférájával várnának ránk.

 

Jazz és elegancia a svájci riviérán

 

A Genfi-tó partján fekvő Montreux városa évtizedek óta híres a gazdag fesztiváléletéről, a Montreux-i Jazz Fesztivált például 1967 óta rendezik meg minden nyáron. Idén júliusban két héten keresztül ismét ingyen szól a jazz az utcákon és a köztereken felállított színpadokon, és amit a fesztiválbérlet ingyenességén megspórolunk, azt talán nyugodtabb szívvel költhetjük egy picit magasabb árfekvésű szállásra. A négycsillagos Grand Hotel Suisse-Majestic-et például jó szívvel ajánljuk, a hotel szolgáltatásait két éve egy sajtóút keretében kolléganőnk is tesztelte.

 

A négycsillagos Grand Hotel Suisse-Majestic
Galéria: Menő luxus spórolós fesztiválozóknak
Fotó: Hotelscombined

"Montreux-be érve az ember a Riviérán érzi magát: gyönyörűen gondozott pázsit, tarka virágok fogadják, a promenádot elegáns grand hotelek szegélyezik" - írtuk korábban. - "A hotel a vidám sárga napellenzőivel és a tóra néző reggelizőteraszával egyből levett a lábamról. Hát még, amikor másnap itt kezdhettem a napot frissen facsart narancslével és remek helyi sajtokkal! A szállodára kifinomult elegancia, tisztaság, visszafogott dizájn volt jellemző, egyágyas szobám berendezését fekete bútorok, fehér szövetek alkották. A márványburkolatú fürdőszoba aprócska volt, de minden igényt kielégítő, L'Occitane en Provence piperecikkekkel bőségesen ellátva. Az én szobám a pályaudvarra nézett, de kínálnak fantasztikus, Genfi-tóra néző panorámás álomlakosztályokat is."

 

Római kori luxus Splitben

 

A júliusi Ultra Europe 2014 fesztivál a 15 éve Miami partjain tartott gigaméretű elektronikus zenei fesztivál kistestvére, így aztán garantált, hogy a David Guetta-tól, Aviicin át Carl Cox-ig vonuló Miami-kompatibilis szellemiséget a horvát tenger partján is megkaphatjuk. A világ egyik legrangosabb elektronikus bulija miatt július közepén hatvanezren tartanak Split irányába. Mi is kíváncsiak voltunk, hol és mennyiért találnak szobát a minőségi szállást kereső fesztiválozók, ha nem akarnak sátrazni.

 

A tetőteraszon óriás jakuzzi
Galéria: Menő luxus spórolós fesztiválozóknak
Fotó: Hotelscombined

Split szívében található például az a Jupiter Luxus Hotel, amely kakukktojás az olcsó luxushotelek között, merthogy a luxus kategóriát nemcsak nevében, de áraiban is tartja. A szobaárak itt júliustól a szeptember végéig tartó időszakban egészen elszabadultak, bár az az atmoszféra, ami körülveszi a hotelt, sokakat ejthet ámulatba. A tetőteraszon óriás jakuzzival, a szobákban színes ledszalagos hangulatvilágítással és római kort idéző díszburkolattal várják a vendégeket. A fényágyúk és stroboszkópok világából a hotelbe érő fesztiválozók az 1700 éves Diocletianus-palota szomszédságában egy egészen sajátos dimenzióváltásnak lehetnek részesei.

 

Vidéki romantika Glastonburyben

 

A világ legrégebbi és talán legismertebb popfesztiválja a Glastonbury, a hagyománynak megfelelően ismét a nyári napéjegyenlőség idején nyitja meg kapuit. A fesztiválozók az egykor még tehénfarmként működő Worthy Farm területén, Glastonbury városától 7 kilométernyire laknak számos kempingben, nomád, sátras körülmények között. Persze tehetik ezt másképp is. Mert aki volt olyan szerencsés és megszerezte az idei fesztiválra nyomtatott 87 perc alatt elfogyó 120 ezer jegy egyikét, és a sáros ötnapos Glasto hangulatot szívesen kiegészítené egy üdülőház vidéki romantikájával, az 30 ezerért éjszakánként teheti ezt meg.

 

Ez már a Glastonbury-ben található Daisy Centre Retreat
Galéria: Menő luxus spórolós fesztiválozóknak
Fotó: Hotelscombined

A Glastonbury-ben található Daisy Centre Retreat nyaralóház például a fesztiválozók számára olyan értékes és luxus felszereltségével csábít, mint a hajszárító, a forró vizes zuhanykabin, a reggelitől roskadozó terített asztal vagy az a nyugalom, amit a rózsalugas és a gyümölcsfák árnyéka kínál a fesztivál okozta fény- és zajszennyezés kiheverésére.

 

Erotikus rásegítés Bécsben

 

Aztán egy fesztivál, amiért még csak utaznunk sem kell sokat. A bécsi Donauinselfesten szinte minden évben 3 millió ember fesztiválozik egyszerre. Kétezer fellépő, 21 színpad és 300 vendéglátóhely sorakozik fel a Duna-sziget 6,5 km-es parthosszán elterülve. Európa legnagyobb fesztiválját június 27. és 29. között tartják, Bécs és a környező települések erre az időre gyakran kiteszik a megtelt táblát.

 

Butikhotelként működik, többfajta stílusú szobát is találunk benne
Galéria: Menő luxus spórolós fesztiválozóknak
Fotó: Hotelscombined

A Bécs központjától 20 perces sétára található Altstadt Vienna hotel is már csak néhány szobát kínál erre az időre. És még csak nem is akármilyet. Butikhotelként működik, így aztán a piros csíkos szobáktól, a fakomódos és kristálycsilláros, kispolgári lakosztályon át a minimalista, mindössze függönyözött keretes ágyból álló szobáig több fajta stílus közül is választhatunk. De figyelemre méltó az a fekete selyemtapétával és fekete mozaikcsempével burkolt szoba is, amelyben vörös bársonyborítású ágyvéggel, a hálószoba szélén lábakon álló káddal, a falakon pedig művészi aktokkal igyekeznek a vendéget hangulatba ringatni.

 

Szigetről a Margitszigetre

 

A külföldi fesztiválokkal összekötött szállások után arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyibe kerül nálunk egy szoba, ha a fesztiválhoz legközelebbi luxushotelt választja magának valaki a bulizás idejére vagy azt követően. Így tűnt kézenfekvő választásnak a Danubius Health Spa Resort, amely talán az egyik legközelebbi hotelnek számít, egy kevés séta után csak egyetlen hévmegálló választja el az Óbudai-szigettől.

 

Danubius Health Spa Resort kinti medencéje
Galéria: Menő luxus spórolós fesztiválozóknak
Fotó: Hotelscombined

Így aztán aki nagyon éhezik a fesztivált felváltó kényelemre, az a Sziget után továbbra is természetközelben, immár épített környezeti luxusban adhatja meg a pihenésnek a módját a Margitszigeten. Egy ide betérő fesztiválozó a hotelláncra jellemző klasszikus eleganciájú, Dunára néző szobákat, gyógyvizes medencéket és minden olyan szolgáltatást megtalál, amit egy négycsillagos hotel kínálhat. A fesztiválozás ideje alatti wellness-élményhez már 26 ezer forintért is találunk erkélyes, Duna-panorámás szobákat.

Még olcsóbb szállást keres?
Böngéssze az utazási ajánlatokat, mert ezeknél szolidabb összegekért is találhat már szobát. Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül egyetlen kereséssel a legolcsóbbat találhatják meg. A keresőszolgáltatás több száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység több mint 800 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők. (x)

 Cikkünk a HotelsCombined támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek