Tilos behajtani a világ legkanyargósabb utcájába

Tilos behajtani a világ legkanyargósabb utcájába

San Francisco Lombard utcájának lakosai megelégelték, hogy az utcájukon végigautózni vágyó turisták miatt szinte lehetetlen számukra autóval hazajutni. Az ikonikus, mindössze 400 méter hosszú, nyolc hajtűkanyarral kialakított utcán mindössze 8 km/óra a sebességhatár, és mivel mindennap rengetegen akarnak végighajtani rajta nyaralásuk megkoronázásaként, az egyirányú utcában állandósult a dugó.

Sokáig tart lejutniGaléria: A világ legkanyargósabb utcájaFotó: Marcio Jose Sanchez / MTI

A város tömegközlekedési hivatala úgy határozott, hogy júniustól négy hétvégén át, egyelőre kísérleti jelleggel, lezárják az autós forgalom elől az utcát. Az intézkedés a helyi lakosok érdekében történik, hogy csökkentsék a hazajutáshoz szükséges idejüket, amely egy zsúfolt hétvégén órákba is telhet.

SzuperpanorámaGaléria: A világ legkanyargósabb utcájaFotó: Myloupe / Europress / Getty

A Lombard utcában akkor is dugó volt, amikor mi arra jártunk: annyira meredek, mint egy garázsbeálló, viszont legalább kanyargós. Szerintünk autózás helyett érdemesebb gyalog lesétálni az utcán, így kényelmesen megcsodálhatjuk a viktoriánus házacskákat, a csodás virágokat és a remek panorámát. A lakosok is hálásak lesznek érte, hogy nem pöfögünk az orruk alá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek