Karib-tenger kalózaival nyit a sanghaji Disneyland

  Külön világot építenek Jack Sparrow kapitány kalandjai köré. Ez az első Disney-attrakció, mely a filmre alapul.

  A Karib-tenger kalózainak főhősével, Jack Sparrow kapitánnyal vadászhatnak kincsre a 2015 végén megnyíló sanghaji Disneyland látogatói - jelentette be szerdán Bill Ernest, az ázsiai Disney-parkok és szabadidőközpontok elnök-vezérigazgatója.

  A sanghaji Disney szabadidő-komplexumban, amelynek építése 2011-ben kezdődött, a helyi Disneylanden kívül két szálloda, egy nagy bevásárló-, étterem- és szórakoztatóközpont, sportpályák, egy tó, valamint parkolók és közlekedési csomópontok is lesznek, írja az MTI. A park építési költsége várhatóan 3,7 milliárd amerikai dollár.

  Már áll az egyik épület váza
  Galéria: Disneyland Sanghajban
  Fotó: WDPromedia

  A helyi Disneyland egyedülálló jellegzetessége a Karib-tenger kalózai-téma. A Kincses öböl elnevezésű kiránduláson a látogatók Sparrow kapitánnyal hajózva kutathatják majd föl Davy Jones elrejtett kincsét. Az utazást új különleges effektusokkal és technológiákkal teszik izgalmasabbá a közönség számára.

  Ernest egyúttal arról is beszámolt, hogy a kalózos attrakció építkezésének egyik fontos szakasza már lezárult. A sanghaji Disneyland parkot hat "világra" osztották, az egyik közülük a Karib-tenger kalózai.

  A Karib-tenger kalózai attrakció látványterve
  Galéria: Disneyland Sanghajban
  Fotó: WDPromedia

  A Disney más parkjaiban is működnek Karib-tenger kalózai attrakciók, ám a sanghaji lesz az első, amelyet a film alapján terveznek. A hatalmas sikerű Karib-tenger kalózai filmek a Disney-vidámparkokban 1967 óta üzemelő attrakció világát keltették életre, a cég később a film alapján fejlesztette tovább az attrakciót. A Disneylandekben üzemelő kalózos attrakciókba ugyanis a filmek megjelenése után építették bele Jack Sparrow kapitány figuráját.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek