Botrányt kavart Szent Sebestyén dizájneralsója

Megosztotta a dél-olasz Racale kisvárosát az egyik épület tűzfalára festett Szent Sebestyén, amelyre D&G márkájú alsónadrágot festett a művész.

A közel 11 ezer lakosú Racale fiataljai olasz és külföldi utcaművészeket hívtak a városba, hogy alkotásaikkal feldobják az utcaképet - számolt be a helyi sajtó. A kezdeményezés azonban botrányba torkollott a több mint hat méter magas Szent Sebestyén-ábrázolás miatt.

Galéria: OzmoFotó: Ozmo

A falfestmény Andrea Mantegna olasz festőnek a Louvre múzeumban őrzött, 1481-es Szent Sebestyén-festményét utánozza. Azzal a különbséggel, hogy Racaléban a szentre divatos alsónadrág került. A Szent Sebestyén testét átfúró nyilak mellett a találatért járó pontszám is fel van tüntetve.

Az Ozmo nevet használó olasz utcaművész elmondta, alkotásával nem akarta megosztani a lakosságot, az alsónadrággal a mai épületek falán látható reklámokat akarta idézni. Racale lakosai szerint Ozmo alkotása maradhat, csak vegye le róla a márkás alsónadrágot és törölje a szentet megalázó pontszámokat.

Galéria: OzmoFotó: Ozmo

Ozmo (valódi nevén Gionata Gesi) 2008-ban is vitát robbantott ki az adriai Ancona egyik közfalán ábrázolt Szűz Máriával, akinek az ölében tartott gyermek Jézussal együtt 180 fokban elcsavarta a fejét.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek