Tízezer hímes tojással díszíti fel almafáját egy nyugdíjas pár

  Tízezer tojással díszít fel egy almafát húsvétra egy 77 éves német férfi és családja. Idén a korán jött tavasz miatt nemcsak a tojások, de virágok is ékesíthetik a fát.

   

  A saalfeldi Volker Kraft szenvedélye az almafája: minden évben, ha közeleg a húsvét, létrát fog, és nagyjából tízezer hímes tojással öltözteti ünneplőbe. A türingiai nyugdíjas rajongótábora egyre bővül, Thaiföldtől Amerikáig említik már a hírekben.

  Volker Kraft és híres fája - További képekért kattintson! Galéria: TojásfaFotó: Thomas Lohnes / Europress / Getty

  A szeszélyes tavaszi időjárás sem tartja vissza Kraftot és feleségét. Hétfőn kezdték a díszítést, kora délutánra már száznál is több tojás függött az ágakon. Kraft felesége és lánya kis műalkotást készít minden tojásból: színesre festik, csipkét horgolnak rájuk, vagy gyöngyökkel díszítik őket.

  A következő két hétben rengeteg a tennivalójuk, hogy húsvétfájuk teljes pompájában ragyoghasson. Ahogy elkészültek, kertkapujuk nyitva áll a látogatók előtt, akik ingyen gyönyörködhetnek a nem mindennapi látványban. A korán jött tavasz különleges meglepetést is tartogat, Kraft szerint az ünnepre az almafa egészen biztosan virágba borul.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!