Leopárd okoz pánikot egy indiai nagyvárosban

  Elszabadult leopárd tartja rettegésben egy észak-indiai nagyváros lakóit, a tülekedésben már többen megsérültek.

  Az 1,3 milliós Mirát (Meerut) iskoláit és piacait is zárva kellett tartani hétfőn, miután előző nap a közeli vadonból a városba kóborolt a nagymacska, írja az MTI.

  Az NDTV indiai televízió szerint a ragadozó jelenléte akkora pánikot okozott, hogy az összecsődült embertömeget a rendőrség csak bambuszbotokkal tudta kordában tartani, a tülekedésben hárman - más források szerint hatan - meg is sérültek.

   

  Egy vadon élő indiai leopárdFotó: Stanley Breeden / Europress / Getty

  Az állat még vasárnap egy katonai kórházba is beszabadult, melynek 11 páciensét biztonságos helyre menekítették. A leopárdot sikerült bezárni a kórház területére, az állatnak azonban végül - az őrök figyelmét elkerülve - mégis sikerült megszöknie egy ablakon át, és azóta kikerült a hatóságok látóköréből.

  A vadállatot jelenleg több csapat is keresi a városban.

  Indiában az elmúlt években több embert is megtámadtak leopárdok és tigrisek. A támadások hátterében az állatok élőhelyeinek folyamatos zsugorodása és a városok terjeszkedése áll. Múlt hónapban egy tigris tíz embert ölt meg az ország északi részén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!