Egy foxi nyerte a világ legnépszerűbb kutyakiállítását

Idén is megrendezték azt a westminsteri kutyakiállítást, amelyet 130 éve a fajtatiszta kutyák sporteseményeként ismer a világ, de a szervezők idén először keverék kutyákat is engedtek versenyezni.

A Westminster Kennel Club Kutyabemutató a világ egyik legnépszerűbb kutyakiállítása, és az Egyesült Államok legrégebbi kutya show-versenyének számít, amit minden évben a New York-i Madison Square Gardenben rendeznek meg. Az idei esemény különlegessége, hogy 130 éves történetük során a szervezők először azt is megengedték, hogy a fajtiszta kutyák mellett keverék kutyák is indulhassanak a versenyen. Igaz a legjobbnak járó címért nem versenyezhetnek, csak tudásukat mutathatják meg a versenypályán. Sean McCarthy, a szervezet elnöke ezt azzal indokolta, hogy a show a kutyák ünnepléséről szól, függetlenül attól, hogy fajtatiszták-e vagy keverékek.

 

Sky egy drótszőrű foxterrier gazdájával Gabriel Rangellel miután őt választották az Egyesült Államok legszebb ebévé a 138. Westminster kutyakiállításon
Galéria: Kutyakiállítás az Egyesült Államokban
Fotó: Frank Franklin Ii / MTI

Az idei 138. alkalommal megrendezett versennyel egybekötött kiállításon 2800 kutya indult. A keddi Best in Show választáson pedig Sky, az öt és fél éves, fehér drótszőrű foxterrier nyerte el az Egyesült Államok legszebb ebe címet. A Kaliforniában élő Sky győzelmével ez lett a 14. alkalom, hogy drótszőrű foxterrier nyerte meg a bajnokság fődíját, azóta, hogy 1907-ben először ítélték oda a kiállítás legszebb kutyájának járó elismerést.

Ez idáig egyetlen másik fajtának sem sikerült nyolcnál többször elnyernie a Best in Show címet. Drótszőrű foxterrier utoljára 1992-ben hozta el a bajnokság fődíját. Az idei verseny második legszebbje egy Ally nevű uszkár volt, amely a Reserve Best in Show címmel térhetett haza a rendezvényről. Nézze meg a négylábúakról készült galériánkat!

A kiállítást minden évben milliók nézik
Az első Westminster Dog Show-t 1877-ben tartották, amikor egy csoport vadász és sportkutyás úriember úgy döntött, hogy kutyakiállítást rendez Manhattanben. Néhány év után pedig Amerika legnagyobb kiállításává nőtte ki magát. Mivel a kiállításon bemutatott kutyák száma évről évre gyorsan nőtt, a Westminster Kennel Club kiállítását a televíziók is elkezdték közvetíteni. Az első TV közvetítés a Westminsterről 1948-ban volt, azóta is nézők millióit ülteti a verseny a képernyők elé.
Forrás: Kutya Portál
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek