Metrósztrájk miatt bénult meg London

Metrósztrájk miatt bénult meg London

Kedd hajnalban kezdődött a 48 órás londoni metrósztrájk, mely óriási fennakadásokat okoz jelenleg is a város tömegközlekedésében. Néhány metróvonalon egy vonat sem jár, máshol is csak kevés szerelvény közlekedik. A felszíni közlekedés a metró kiesése miatt túlterhelt, a buszok tömve vannak, írja az Index.

A vihar miatt országszerte számos vasútvonalon sebességkorlátozást vezettek be, Devon egy részén pedig egyáltalán nem járnak a vonatok, mivel a síneket Dawlishnál elmosta a tenger.

A metró dolgozói az elbocsátások, a szolgáltatás színvonala és a biztonsági előírások lazulása ellen tiltakoznak, írja a Guardian. Jövő hétre újabb sztrájkot terveznek, ha nem sikerül megállapodásra jutniuk.

A repülőterekről sem teljesen zökkenőmentes a bejutás: Heathrowról például csak Actonig közlekednek szerdán és csütörtökön a Piccadilly vonal szerelvényei, átlagosan húszpercenként. Aki siet, a Heathrow Express gyorsvonattal jobban jár, mely bevisz Paddingtonig, bár a vonatjegy jóval drágább, mint a metró. Aki mégis a metró mellett dönt, az Actonból a District vonalon utazhat tovább a belváros felé.

Stanstedről és Gatwickről a vonatok rendes menetrend szerint közlekednek a Liverpool Streetig illetve Victoriáig, valamint járnak a reptéri buszok is, menetidejük azonban a dugó miatt várhatóan megnövekedik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek