Rosszul teljesít a londoni kabinos libegő

2012-ben még abban bíztak, hogy a londoni olimpiára épült libegőre a városiak közlekedési eszközként, a turisták pedig népszerű attrakcióként tekintenek majd. Annyira azonban mégsem jött be, 35 százalékkal kevesebb jegyet adnak el rá, mint amennyivel a tervezésnél kalkuláltak.

A vártnál jóval kevésbé lelkesednek a turisták a 2012-ben, a londoni olimpiára felhúzott libegőért. Az Emirates légitársaság kabinos liftje Észak-Greenwich és a Royal Victoria Docks között, a Temze fölött ível át.

Az O2 Aréna és az ExCel Exhibition Centre között húzódó attrakcióra 35 százalékkal kevesebben kíváncsiak, mint azzal az átadáskor kalkuláltak. Pedig a 60 millió angol fontból épült libegő kabinjaiból kiváló panoráma nyílik a Cityre, a Canary Wharfra, Greenwichre vagy épp az Olimpiai Parkra.

Galéria: London Thames Cable CarFotó: Matthew Lloyd / Europress / Getty

"A tervek szerint az utasok egy része kifejezetten közlekedési eszközként tekint majd a libegőre, de azok is sokan lesznek, akik a város panorámájában szeretnének belőle gyönyörködni" – írta még a megnyitó után a Hg.hu.

A libegő 34 kabinjával óránként egy irányban maximum 2500 fő szállítására alkalmas, egy út 4,40, a menettérti jegy 8,40 fontba kerül. A tömegközlekedési bérlettel rendelkezők kedvezményes áron vehetik igénybe. A lift hétköznapokon reggel 7-től este 8-ig üzemel, nagy szél esetén azonban bármikor leállíthatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek