Késsel szállt szembe egy cápával egy búvár

Késsel szállt szembe egy cápával egy búvár

Késszúrásokkal mentette ki magát egy új-zélandi búvár egy cápa torkából, majd kiúszott a partra, hogy összevarrja a sebeit, és igyon egy sört a megmenekülésére. A 24 éves James Grant orvos szombaton szigonnyal halászott a Déli-sziget déli csücskén lévő Colac Bay közelében, amikor érezte, hogy egy cápa állkapcsa összezáródik a lábán. "Azt mondtam magamnak: Te jó isten, mindenáron ki kell a lábam szabadítani ebből az izéből" - mesélte az orvos a közszolgálati rádiónak.

 

Talán egy ilyen cápa támadta meg James Grant-etFotó: Dea / Europress / Getty

James Grant nem ismerte fel, milyen cápafaj támadta meg, de a sebei arra engednek következtetni, hogy hétkopoltyús tehéncápa lehetett. "Mindenáron meg akartam szabadulni a cápától. Kapott néhány szúrást, de a kés sajnos nem volt elég hosszú" – mondta a búvár a Fairfax Mediának.

A szárazföldön James Grant összevarrta a sebeit azzal a mentőkészlettel, amelyet vaddisznóvadászaton használnak a kutyák sebeinek ellátására, majd betért az első kocsmába egy sörre barátaival, akik először nem akarták elhinni a történteket. "Meg szerettem volna ölni, mert halászverseny volt a Colac Bay Tavernában" – tréfálkozott a búvár.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek