6500 kamionnyi havat hordtak össze a japán hófesztiválra

Hócsúszdákkal és híres épületek jégből faragott másával várja látogatóit február elejétől Japán legnagyobb téli rendezvénye, a szapporói Hófesztivál. Tavaly több mint kétmillióan voltak rá kíváncsiak, idén még több vendégre számítanak.

 Közel kétszáz hószobrot nézhetnek meg a látogatók a Japánban, Szapporóban hamarosan megnyitó hófesztiválon. Az 1950 óta minden évben megtartott havas rendezvény évről-évre egyre nagyobb, és egyre több látogatót vonz: tavaly több mint kétmillióan voltak rá kíváncsiak.

A Japán legnagyobb téli eseményének számító 65. szapporói Hófesztivált február 5-11. között rendezik meg, a szobrokhoz szükséges – mintegy 6500 darab, egyenként 5 tonnás kamionnyi – havat január eleje óta hordják a fesztivál területére.

Már nagy erőkkel folynak a munkálatok, a fesztivál február 7-én nyit meg
Galéria: Japán hófesztivál
Fotó: Majama Kimimasza / MTI

A hó- és jégszobrok általában egy eseményt, híres épületet formálnak meg, de előfordul, hogy népszerű sportolókat vagy más neves embereket faragnak ki. A szobrok elmélyült tanulmányozása mellett koncerteken lehet részt venni, de hó- és jégcsúszdák is várják a látogatókat. Korábbi tapasztalatok szerint az Odori Park TV-tornyából esténként fantasztikus látványt nyújtanak a fényárban úszó szobrok, így valószínűleg idén is érdemes lesz innen nézelődni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek