Jégbarlangot fotóztak a befagyott Bajkál-tavon

  Szibériában sosem panaszkodnak a tél minőségére, legutóbb a Bajkál-tó egyik szigetének partjai mentén kialakult jégbarlangokat fotózták le. A Bajkál-tó januárban befagy, és csak májusban enged ki. Addig pedig különleges természeti képződményeket produkál. Nézze meg jeges galériánkat!

  Egy barátaival Szibériában túrázó orosz fotós, Olkhon-szigetének partjainál készített gyönyörű fotókat néhány jégbarlangról január közepén. Ezen a területen a jégbarlangok általában a novembertől december végéig tartó időszakban alakulnak ki a part közelében, amikor a hullámok a hideg szél hatására fokozatosan megfagynak és egészen különleges formákba, alakzatokba rendeződnek. 

  A szibériai Bajkál tavon található Olkhon szigeten számos jégbarlang vár felfedezésre
  Galéria: Olkhon szigeteki jégbarlangok
  Fotó: Andrey Nekrasov / Barcroft Media / Northfoto

  Olkhon, a világ legmélyebb tavának számító Bajkál-tó közepén található legnagyobb sziget, amely bár egész évben népszerű turisztikai célpont, télen a szigetet körbeölelő jégtakaró miatt csodálják. Nemcsak régészeti emlékekben, de szent sziklákban is gazdag területnek számít, a hozzájuk kötődő mondák miatt pedig spirituális területként tartják számon. A Sámán-sziklát, ahol a monda szerint Dzsingisz kán is meghajolt Európa felé vonulva, és amelyet a szovjet időkben megpróbáltak lerombolni, a sámánkultúra érdeklődői még ma is szívesen látogatják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!