Luxushotelek, ahová öröm két keréken érkezni

Egy kerékpárosoknak szánt hotelnek nem feltétlenül kell puritánnak lennie. 5+1 hotel Ausztriától Spanyolországig, ahol a legkényesebb ízlésű bicajosok is megtalálják számításukat.

Mindegy milyen, csak biztonságos biciklitároló és kényelmes ágy legyen a helyen – eddig úgy gondoltuk, valami ilyesmi jár annak a fejében, aki kerékpártúrához keres szálláshelyet. A Luxurytravelblog.com posztjából viszont kiderül, hogy ennél jóval többet kell tudnia egy bicajosbarát hotelnek. Remek elhelyezkedés, ideális időjárás és ingyenesen kapható kerékpáros térképek szerepelnek a kritériumok között. Összegyűjtötték a legjobbakat, mutatjuk őket.

Aki a nyaralását szeretné két keréken megejteni, annak például a spanyolországi Mallorcát, az olasz Cinque Terrét vagy éppen Horvátországot javasolják. A spanyoloknál az egykori katonai erődből kialakított Cap Rocat luxus üdülőtelep a legjobb választás egy kerékpártúra kiindulópontjának, mert innen egyaránt indulhatunk tengerparti lankásabb, és nehezebb, hegyvidéki irányba is. Bónusz, hogy a turistainváziótól távol, egy nyugalmas öbölben fekszik a hely, így a tekerés után garantált a kikapcsolódás.

Cap Rocat, Mallorca - Nincs is jobb, mint egy nagyot csobbanni a hosszú tekerés után
Galéria: Biciklis hotelek
Fotó: Edwin Priest / Flickr.com

Az olasz Cinque Terrén az Eight Hotel Paraggi a legjobb, főleg ha egyszerre vágyunk exkluzív kényeztetésre és aktív pihenésre. Zseniális kerékpárutak, az olasz Riviéra tarka házai és csodás tájai, valamint a segítőkész személyzet ami leginkább emellett a hely mellett szól. No meg az, hogy a recepción mindig örömmel adnak jobbnál jobb tippeket, hogy merre induljunk bicajunkkal.

Horvátországban pedig az Osejava Makarska Hotelt javasolja a cikk szerzője, ugyanis szerinte itt találhatók a világ legszebb kerékpáros útjai. Ha kedvünk tartja, a Biokovo-hegyen is tekerhetünk, de a csodás tengerpart mellett gurulni is megér egy misét.

Hotel Osejava - Horvátországban nem csak strandolni, de bicajozni is érdemes
Galéria: Biciklis hotelek
Fotó: Themetamy / Flickr.com

Ha a kerékpározásnál már csak a bort és a fantasztikus teraszos szőlők látványát szeretjük jobban, az osztrák Wachaut érdemes becélozni, ezen belül is a Dürnsteinben található Richard Lowenherz hotelt. Klasszikus osztrák berendezés és vendégszeretet, no meg szuper kerékpárutak várják a luxus-bicajosokat.

És persze egyetlen kerékpáros lista sem lehet teljes Hollandia, azon belül is Amszterdam említése nélkül. A város felfedezéséhez stílszerűen a Bicycle Hotelt ajánlja a szerző, ahol ingyenes bicajos térkép jár a bejelentkezés mellé, és persze kerékpárt is bérelhetünk, ha a sajátunkat otthon hagytuk volna.

A Travelo tippje: két keréken a Fertő-tónál
A mi kedvenc kerékpáros szállodánk luxus kategóriában a magyar határhoz közel, a Fertő-tó mellett, az osztrák Pamhagenben (magyar nevén Pomogy) található: ez a Vila Vita Pannonia. Bár elsőre nem feltétlenül hangzik biztatóan, hogy az üdülőtelep nem más, mint egy mesterségesen létrehozott turistafalu, ottjártunkkor minden várakozásunkat felülmúlta a hely. Ahogy megérkeztünk ebbe az idilli környezetbe, ahol körös-körül virágok, szépen ápolt gyep, tarka, nádtetős házikók, állatok fogadják az embert, egyből ráérősebb tempóra kapcsoltunk. A sok bringás láttán pedig alig vártuk, hogy kiszálljunk az autóból, és átvegyük a szállás időtartamára ingyenesen járó bicajunkat.

A Vila Vita Pannonia ugyanis 500 bringával várja a vendégeket, akik örömmel élnek is a kínálkozó lehetőséggel. Van, aki csak az üdülőtelepen belül használja közlekedésre– mondjuk a fürdőtótól az étteremig –, más nagyobb túrára indul a Fertő-tó körül. A szállodában ingyenes kerékpáros térképet kapunk indulás előtt, a kiránduláshoz pedig szívesen pakolnak össze mennyei fogásokat tartalmazó piknik csomagot. A hotelről és a kerékpározási lehetőségekről itt írtunk bővebben.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek