Karácsonyfa-hajító világbajnokság Németországban

Hagyományosan január 6-án, vagyis vízkeresztkor szoktunk megszabadulni az ünnepi dekorációtól és a karácsonyfánktól. Vannak, akik diszkréten a kuka mellé helyezik, mások izomból kihajítják a panelablakon, megint mások pedig vicces sporteseményt szerveznek az össznépi hajigálás örömére.

Ez utóbbiak közé tartoznak a németországi Wiedenthal lakosai, akik minden évben megrendezik a karácsonyfa-hajító világbajnokságot.

Repül a karácsonyfa, ki tudja hol áll meg, ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg - A további képekért kattintson!Galéria: Karácsonyfa dobálásThomas Lohnes / Europress / Getty

 Az immáron nyolcadik alkalommal megtartott derbin például gerelyhajítás és kalapácsvetés is szerepelt a versenyszámok között, persze mind szigorúan karácsonyfával. A győztes az lett, aki az összes versenyszámot együttvéve a legnagyobb távolságra hajította fáját.

A január 5-én megtartott bajnokságra a résztvevők maguk vitték el lekopasztott karácsonyfájukat. A hajigálásra, és az azt követő tüzijtékra több mint hétszázan voltak kíváncsiak idén – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek