Ezrek nézték meg a tajvani sztárpandát

Ezrek nézték meg a tajvani sztárpandát

Először láthatta a közönség hétfőn a tajpeji állatkertben a nyáron született óriáspandabocsot, a pandalázban égő tajvaniak a munkanap ellenére is tömegesen keresték fel a parkot, hogy megnézhessék a ritka állatot.

Bár a gondozó nem panda, mégis nála érzi magát legnagyobb biztonságban a bocsFotó: Ken Berg / Flickr.com

Jüancejt korábban webkamerán át nézhette a közönség, hétfőtől azonban már személyesen is fel lehet keresni az állatkert pandaházát és meg lehet látogatni a bocsot. Az állatkert igazgatója, Jason Csen arról számolt be, hogy délig már több mint 4500-an látták a kölyköt, de hozzáfűzte, hogy hétvégén számítanak az igazi rohamra.

Egy haditengerészetnél szolgáló 20 éves férfi elmondta: kifejezetten azért utazott Tajpejbe kelet-tajvani állomáshelyéről, hogy megnézhesse Jüancejt. Harminc percet kellett várnia a bejutásra, és a rövid idő alatt, amit a pandaházban tölthetett, a féléves pandabocs a fatörzsek mögött bujkált vagy a hátát fordította a látogatók felé. A katona mégis azt mondta: nagy élmény volt számára, hogy láthatta Jüancejt.

Bár az állatkert illetékesei szerint a kis panda napjai 70 százalékát alvással tölti, az óriáspandabocsra kíváncsi tajvaniak azért bíznak abban, hogy éppen akkor jutnak be hozzá, amikor ébren van és játszik. A bocs védelmében tízpercenként legfeljebb 400 látogatót engednek be a pandaházba.

A tajpeji állatkert Kínától kapta azt a két pandát, amelynek Jüancej az első bocsa. A kölyök mesterséges megtermékenyítéssel fogant, mivel a pandapár természetes úton nem tudott utódot nemzeni. Az anyaállat, Jüan Jüan és párja, Tuan Tuan 2009 elején mutatkozott be az állatkertben, és kevesebb mint három hónap alatt egymillió látogató volt kíváncsi rájuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek