A világ legnagyobb mobil műjégpályája Bécsben

19. alkalommal állítják fel a világ egyik legnagyobb mobil műjégpályáját a bécsi városháza előtt. Előmelegített korcsolyacipők, mesés fények, egy romantikus hütte és regionális finomságok teszik teljessé az élményt.

Hamarosan ismét lehet korcsolyázni a bécsi városháza előtt, ugyanis 2014. január 23-án nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum), a Rathausplatzon felállított műkorcsolyapálya, amely tavaly csaknem 600 ezer látogatót vonzott – írja közleményében a Compress.

Sok jó ember, nagy helyen is tud korcsolyázni
Galéria: Bécs jégálom
Fotó: Stadt Wien Marketing

 Az évről-évre folyamatosan bővülő és megújuló jégvilág idén 7000 négyzetméternyi jégfelülettel és egy 750 méter hosszú jégösvénnyel várja a korcsolyázás szerelmeseit. A kezdők egy külön kis pályán gyakorolhatnak, amely hétköznap esténként nagy curling-csaták helyszínévé változik.

A kölcsönzőben 1200 pár előmelegített korcsolya – a 23-astól az 52-es méretig – áll a látogatók rendelkezésére, a legkisebbek pedig kétélű jégkorcsolyát csatolhatnak fel. Nekik az ingyen kacsához ingyen fejvédő is jár, ha pedig elbizonytalanodnának a jégen, jól megmarkolhatnak egy-egy pingvint.

Ringlispil
Galéria: Bécs jégálom
Fotó: Koalamedia

 Aki elfáradt, egy romantikus hüttében gyűjthet új erőt, vagy a hét gasztrosátor valamelyikénél tankolhat fel mindenféle finomságból. A kínálat a bio forralt bortól és puncstól, a forró tejes italokon, császármorzsán és a sült kolbászon át a rablóhúsig, illetve a nyílt tűzön elkészített lazacig terjed. A mandulakunyhóban pedig hatvanféle édes és fűszeres mandula-variácó között lehet válogatni.

A Bécsi Jégálom 2014. március 9-ig várja a látogatókat. A nyitóestén a belépés ingyenes. Részletek és curlingpálya-foglalás a jégpálya honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek