Dubaj félmillió rakétával világrekordot döntött

Dubaj megdöntötte a tűzijáték-világrekordot. Szilveszterkor a mesterséges kialakítású Pálma-sziget legnagyobb luxus szállodája is kitett magáért: a vendégek a hotel bármely pontjáról élvezhették a hatperces showt, az óév utolsó vacsoráját pedig a másfél kilométer hosszú tengerparti szakaszon szolgálták fel.

Dubaj egyik luxus szállodájának vendégei a korábbi világrekordnál, a Kuvait által az ország függetlenségének 50. évfordulója alkalmából rendezett tűzijátéknál, jóval nagyobb szabású és látványosabb tűzijátékot élvezhettek anélkül, hogy ki kellett volna lépniük a hotel területéről.

 

Félmillió rakétát lőttek fel

 

Dubaj ugyanis nem bízta a véletlenre az Egyesült Arab Emirátusok 132. világrekordjának elérését: a több mint 6 percig tartó show alatt másodpercenként 1200 rakétát lőttek fel. A kifejezetten erre a célra komponált fülbemászó kísérőzene hangjaira összesen több mint 400.000 lövedék robbant bele az éjszakába. Ezzel Dubaj maga mögé utasította Kuvaitot, ahol mindössze 77.000 rakétát lőttek ki a korábbi tűzijáték-világrekord során.

 

Kár, hogy nem lehet kölcsön kérni augusztus 20-ra
Galéria: Dubai tűzijáték
Fotó: Photographer Henna Malik / Europress / Getty

Az Atlantis, The Palm hotel különösen népszerű Dubaiban, ahova a világ minden tájáról érkeznek vendégek, hogy részt vehessenek a szálloda által szervezett eseményeken. Szilveszter éjjelén például a népszerű Sandance zenei fesztivál keretében világsztárok sora gondoskodott a tűzijáték kedvéért ideérkező turisták szórakoztatásáról: fellépett a Swedish House Mafia DJ Axwell-je, Emeli Sande és Paul Oakenfold is. Az éjféli gálavacsorán részt vevő vendégek a szállodához tartozó tengerpart mintegy 1,5 kilométer hosszú szakaszán kialakított elegáns szabadtéri étterem asztalainál kóstolhatták meg az ízletes fogásokat és élvezhették az élő műsort.

 

A dubai kilátás tűzijáték nélkül is lenyűgöző
Galéria: Dubai tűzijáték
Fotó: Scott Robin Barbour / Europress / Getty

 

A legnagyobb óceáni tematikájú hotel

 

Az Atlantis, The Palm a régió vezető üdülőszállója, a Pálma-sziget (The Palm Jumeira) néven ismert mesterséges dubaji szigetet védő félhold alakú hullámtörő gát középpontjában található. A 2008 szeptemberében megnyitott, óceáni tematikájú exkluzív hotel 46 hektárnyi területén számos különleges 'vizes' helyszín, köztük a 17 hektár területű Aquaventure Vízipark, és sok egyéb szórakozási, sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket. A hotel ugyanakkor a régió konyhaművészeti központjának is számít: jónéhány világhírű étterem, például a Nobu és a Ronda Locatelli szolgálja ki az ínyenceket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek