Tudta, hogy barlangrendszerben is rendeznek karácsonyi vásárt? És nem ez a legfurább helyszín

Különleges adventi élményre vágyik? Pályaudvaron, barlangban és viadukt alatt is talál rendhagyó karácsonyi vásárokat.

Mesebeli adventi vásárokra gondolva talán nem barlangok, tavak, viaduktok vagy vasúti pályaudvarok ugranak be ideális helyszínként az embernek. Pedig a fent említett helyek csodásabbnál csodásabb kirakodóvásároknak adnak otthont. Mutatjuk a legkülönlegesebbeket.

1. Liseberg vidámpark, Svédország

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberben karácsonyi külsőt ölt: 5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül Lisebergben ellátogathat a régimódi karácsonyi kerületbe, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig ennél is távolabbra utazhatunk az időben: egyenesen a középkorba, ahol tanúi lehetünk a királyi udvar ünnepi készülődésének.

Liseberg vidámpark, SvédországFotó: Trivago

Nyitva: november 14-től december 30-ig

2. Velvet Caves, Hollandia

A holland Valkenburg barlangrendszere szokatlan, mégis ideális helyszínéül szolgál a karácsonyi készülődésnek. A Gemeentegrot (nevének jelentése „önkormányzati barlang") ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb földalatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, csodás fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.

Velvet Caves, HollandiaForrás: Travelo

Nyitva: november 14-től december 23-ig

3. Hochschwarzwald, Németország

A németországi karácsonyi vásárok amúgy is híresek, ám az egyik legeredetibb minden bizonnyal a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vására. A vad, lélegzetelállító környezet, a mítoszok és legendák övezte völgy a négy adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözik. A grandiózus híd alá több mint 40 kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.

Hochschwarzwald, NémetországFotó: Trivago

Nyitva: november 29-től december 21-ig minden hétvégén

4. Millstatti-tó, Ausztria

Az osztrák Milstatt város taván elhelyezett tutaj, az úgynevezett „Tűzsziget" az ünnepek tiszteletére fényárban úszó adventi vásárrá változik át. Csodás környezetben, fenyőfákkal körülvéve élvezhetjük a főtt kolbászt, ízletes házi kenyeret, sült gesztenyét és egyéb falusi specialitásokat. A meleget a több helyen gyújtott apró tábortüzek, a jókedvet pedig a forralt bor és a felejthetetlen környezet biztosítja.

Millstatti-tó, AusztriaFotó: Martin Steinthaler / Trivago

Nyitva: november 19-től december 31-ig

5. Château d'Estoublon, Franciaország

A Provence-ban Fontvieille városában fekvő kastély elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. Már a kastélyhoz vezető út is lenyűgöző; az ünnepek közeledtével csodás fényárban úszik minden. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják a szerencsés látogatót.

 

Château d'Estoublon, FranciaországFotó: Trivago

Nyitva: november 15-től december 27-ig

6. Zürichi főpályaudvar, Svájc

A pályaudvarok általában nem a meghitt, családias hangulatról híresek. Ezt azonban megcáfolja a svájci Zürich központi állomása, ami Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándék ötlet és egy csillogó, Swarowski kristályokkal teli hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

Zürichi főpályaudvar, SvájcFotó: Trivago

Nyitva: november 20-tól december 24-ig

A fenti remek tippeket a 9 éve indított Trivagótól kaptuk, mely a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 700 000 szálláshelyet hasonlít össze 208 különböző foglalási oldalról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek