Esküdjön luxushotelben, mint a celebek!

Rengeteg híresség esküdött örök hűséget egymásnak luxushotelekben: legutóbb például George Clooney és Amal Alamuddin kötötte össze életét egy velencei palotából átalakított szállodában. De hotelben tartotta esküvőjét Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones, Ben Affleck és Jennifer Garner, Beckhamék és Justin Timberlake és Jessica Biel is. Megnéztük, ki szavazott tengerpartra, ki ódon kastélyra és ki a nagyváros nyüzsgésére.

 

Aman Canal Grande, Velence

Nem George Clooney és Amal Alamuddin volt az első híres pár, aki puccos hotelben tartotta az esküvőjét, és nagy valószínűséggel nem is ők voltak az utolsók. Ám jelenleg az ő olaszországi esküvőjüktől hangos a világsajtó, így a listában elsőként 2014. szeptember 27-i romantikus esküvőjük helyszínét, a velecei Aman Canal Grande luxushotelt mutatjuk be.

Ma Aman Canal Grande Hotel, egykor Palazzo Papadopoli
Galéria: Celebesküvők hotelekben
Fotó: Barbara Zanon / Europress / Getty

 

Az esküvő helyszínéül szolgáló palota 1550-ben épült egy gazdag velencei kereskedőcsalád számára, és csupán 2013 óta működik hotelként. Bár az épületben modern wellness-részleget és edzőtermet is találunk, hangulata mégis a 18. századot idézi, több szobában az eredeti freskókat is sikerült megőrizni. A vendégek a híres Canal Grandén keresztül, hajón vagy gondolán közelíthetik meg a csupán 24 szobás luxushotelt.

The Plaza Hotel, New York

Szeptember 25-én ünnepelte szülinapját Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones is, előbbi 70, utóbbi 45 éves lett. A pár 1999-ben ismerkedett meg, 2000-ben pedig már meg is tartották fényűző esküvőjüket a legendás New York-i, 1907-ben épült The Plaza Hotelben. Az eseményen, melynek költségei állítólag a másfél millió dollárt is elérték, olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Jack Nicholson, Goldie Hawn, Oliver Stone és Meg Ryan. Ha a fényűző helyszín, és a 350 fős menő vendégsereg nem lett volna még elég, egy tízemeletes torta, és húszezer rózsa tette még emlékezetesebbé a nagy napot.

Turisták fotózkodnak a Plaza Hotelben, New Yorkban
Galéria: Celebesküvők hotelekben
Fotó: Chris Hondros / Europress / Getty

 A ceremóniát a Plaza Hotel The Terrace Room elnevezésű rendezvénytermében tartották. A szálloda egyik ékkövének tartott terem kristálycsillárjai a Versailles-i kastélyban találhatók pontos másai, a mennyezetet olasz reneszánszt idéző festmények díszítik. A ceremóniát követően a szálloda gazdagon díszített, Central Parkra néző bálteremében folytatódott az ünneplés. A pár a nászéjszakát a szálloda három hálószobás, öt fürdőszobás Astor lakosztályában töltötte.

Parrot Cay Resort, Turks- és Caicos-szigetek

Nagyvárosi elegancia helyett Ben Affleck és Jennifer Garner 2005-ben inkább egy karibi álomesküvőre szavazott a Parrot Cay Resortban. A csendes, meghitt mennyegzőt a tengerparton tartották. Persze nem a színészpár fedezte fel magának elsőként a térség legexkluzívabb üdülőparadicsomát: a Parrot Cay-ben olyan hírességek szeretik még a lábukat lógatni, mint Justin Timberlake, Julia Roberts, Zac Efron, vagy éppen Penelope Cruz.

 

Medence, Parrot Cay Resort
Galéria: Celebesküvők hotelekben
Fotó: Parrot Cay Resort

 Az azóta elvált Eva Longoria pedig nászutazni jött ide Tony Parkerrel még 2007-ben. És hogy miért olyan népszerű ez a hely? Elég csak pár képet megnéznünk a hotel végtelen medencéjéről, és tengerparti, balinéz stílusú villáiról és kényeztető spa központjáról, és nincs is több kérdésünk.

Luttrellstown Castle, Dublin

David Beckham és Victoria Adams 1999 júliusában kötötte össze életét a Dublin közelében található Lutterllstown kastélyban. Bár az egykori Spice Girl és focista párja akkoriban nem éppen kifinomultságukról voltak híresek, – elég csak megnézni az esküvői képeiket, Victoria gyémánt koronájával, vagy a lagzin viselt hupilila ruhaölteménnyel – az egykori mennyegző helyszíne kifejezetten jól (és hozzájuk képest visszafogottan) néz ki.

 

Luttrellstown kastély, Dublin
Galéria: Celebesküvők hotelekben
Fotó: Luttrellstown Castle

 

Azoknak legalábbis biztosan tetszeni fog, akiknek a romantikáról nem a fehérhomokos tengerpart, sokkal inkább az ódon várkastélyok jutnak eszébe. A Dublin belvárosától 20 perces autóútnyira, szép természeti környezetben fekvő Lutterllstown kastélyról nem tudni pontosan, mikor épült, de a birtok már 1436-ban Sir Henry Luttrell tulajdonában volt. Manapság esküvőkre és más jeles eseményekre lehet kibérelni, és szállást is lehet foglalni a 12 elegáns hálószoba egyikében. Nekünk az egész kastélyban a legjobban a lábaskáddal felszerelt fürdőszobák tetszenek.

Borgo Egnazia Resort, Savelletri de Fasano

Az elsőként említett Clooney-ék mellett Justin Timberlake és Jessica Biel is Olaszországot választotta esküvői helyszínnek még 2012-ben. Egészen pontosan a pugliai Savelletri de Fasano településnél található, kastélyszerű Borgo Egnazia Resortot. A luxusszállót olívaligetek és jázminbokrok veszik körül, és csodás kilátás nyílik innen az Adriai-tengerre.

 

Galéria: Celebesküvők hotelekbenFotó: Nicola Cipriani / Savaletti de Fasano

 Jessica Biel korábban úgy nyilatkozott, azért ezt a mediterrán üdülőparadicsomot választották a nagy napra, hogy családjuk és barátaik úgy érezhessék magukat, mintha nyaralni mentek volna. Elnézve a 28 villából és 63 szobából álló ötcsillagos szállodát, melynek több privát medencéje, saját főzőiskolája, golfklubja és teniszpályái voltak, biztosan sikerült elérni ezt a célt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek