Új kiállítás nyílt Elvis egykori házában

A fiatal Elvis Presley életébe enged bepillantást egy új kiállítás, amely a héten nyitotta meg a kapuit a legendás énekes egykori memphisi otthonában, a ma múzeumként és turistalátványosságként működő Gracelandben.

A kiállított tárgyak közt szerepel egy távirat, amelyet Elvis Houstonból küldött Memphisben élő szüleinek, Vernonnak és Gladysnek 1954 novemberében.

"Sziasztok, babák. Itt van a pénz a számlákra. Ne mondjátok el senkinek, hogy mennyit küldtem. A jövő héten még küldök. Érkezik egy képeslap is. Szeretettel, Elvis"

A héten megnyílt tárlat Presley első kislemezének, a hatvan évvel ezelőtt, 1954 júliusában felvett That's All Right című számnak állít emléket. A Sun stúdióban rögzített anyagot napokkal később kezdték játszani a rádióban, és sokan a kislemez megjelenéséhez kötik a mainstream rock and roll megszületését, írja az MTI.

Elvis egyik hőn szeretett gitárja
Galéria: Új kiállítás nyílt Elvis egykori házában
Fotó: Lance Murphey / MTI

Elvis a Mississippi állambeli Tupelóban jött a világra 1935. január 8-án. Tinédzserként költözött családjával Memphisbe, amely később elsőszámú otthonává vált. Egészen 1977. augusztus 16-án bekövetkezett haláláig Gracelandben élt. A ház 1982 júniusa óta működik múzeumként, és a vele szemben épített komplexum állandó kiállításoknak, Presley két repülőgépének, ajándékboltoknak és éttermeknek ad otthont. A turistalátványosság több mint 500 ezer látogatót vonz évente.

A 60 Years of Elvis című időszakos kiállítás a ház melléképületében kapott helyett. A nagyjából 70 dolláros VIP-jegyet vásároló látogatók 15-20 perc alatt tudják bejárni a tárlatot, amely Presley legnagyobb slágerei, köztük a Heartbreak Hotel, a Jailhouse Rock és a Suspicious Minds című számokon keresztül kalauzol végig a zenész karrierjén.

A tárlaton Presley turnékosztümjei és egy orgona is helyet kapott, amelyet a zenész kaliforniai otthonába szántak. A látogatók továbbá megnézhetik a That's All Right című kislemez eredeti példányának egykor Presley tulajdonát képező másolatát és az eredeti szerződést, amely a zenész és az RCA lemezcég között született 1955 novemberében.

Priscilla Presley amerikai színésznő, Elvis Presley néhai amerikai énekes özvegye
Galéria: Új kiállítás nyílt Elvis egykori házában
Fotó: Lance Murphey / MTI

Ez az első gracelandi kiállítás azóta, hogy az Authentic Brands Group (ABG) tavaly novemberben megvásárolta az Elvis Presley hagyatékához fűződő szellemi tulajdont, vagyis az Elvis márkát a CORE Media Group-tól. A Graceland ház továbbra is Elvis és Priscilla Presley lánya, Lisa Marie Presleynek és családjának a tulajdonában maradt, berendezésével együtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek