Unatkozó tevék, kiabáló halkereskedők és százötvenféle datolya

Tunézia onnantól kezd igazán érdekes lenni, amikor elhagyjuk az all-inclusive szállodák nyújtotta kényelmet és kicsit körbenézünk a hétköznapi emberek világában. Hegyi oázisban, kiszáradt tómederben és barlanglakásokban jártunk, no meg persze teszteltük a helyi street food választékot is. Mindezt januárban - nem volt télikabátos idő.

Mediterrán és keleti fűszerek mindenhol, rengeteget kínálnak belőle a piacokon és az utcákon is.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 

A mentás zöldtea a főétkezések után és a vízipipázás mellé is kihagyhatatlan.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 

A berberek évszázadokon keresztül igyekeztek az aktuális hódítóktól elszeparálódni, sokan sziklába vájt barlangokban laktak.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 

A reggelit pedig egyenesen a teraszon szolgálják fel.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 

Hiába a sivatagi környezet, ha megjelenik valahol a víz, ott rögtön kisarjad az élet is.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 

Datolya-, vagy mandulapaszta durumtésztába csomagolva, olajban kisütve, forró mézbe és szezámba forgatva: ez a makroudh.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 

Brik, az egyik leggyakoribb helyi street food kaja. Fűszeres krumpli, tonhal és tojás egy vékony, roppanós tésztában kisütve.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 

Unatkozó tevékkel egyébként is könnyű összefutni errefelé.
Galéria: Tunézia
Fördős Péter

 A Szárnyas Ízvadász és a Travelo a Tunéziai Turisztikai Hivatallal utazott Tunéziába.

Nézzétek meg videós összefoglalónkat is a StreetKitchen oldalon!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek