Még mindig Bécs a világ legélhetőbb nagyvárosa

Még mindig Bécs a világ legélhetőbb nagyvárosa

Ismét Bécset ítélte a világ legélhetőbb nagyvárosának a Mercer tanácsadócég. A 223 várost értékelő lista összeállításához az adott településen dolgozókat kérdezték ki 39 kategóriában. Értékelték többek között a város természeti környezetét, éghajlatát, közszolgáltatásait, közlekedését és éttermeit.

Fotó: Josef Polleross / Europress / Getty

 "Bécs különösen a lakhatás minősége és a közösségi közlekedés területén mutatkozott erősnek, emellett az éttermei is nagyon sokszínűek" - indokolta a szerdán közzétett döntést Christa Zihlmann, a Mercer munkatársa, hozzátéve, hogy az első öt helyezett - Bécs, Zürich, Auckland (Új-Zéland), München, Vancouver (Kanada) - között csak fokozati eltérések voltak. Az osztrák főváros egyébként már évek óta a ranglista élén végez: 2011-ben és 2012-ben is megemlékeztünk róla a Travelo hasábjain.

Az idei lista legvégén Bagdad található, közvetlenül Bangui (Közép-afrikai Köztársaság) és Port-au-Prince (Haiti) városai után. Európában a grúz, a fehérorosz és az örmény főváros, azaz Tbiliszi, Minszk és Jereván zárja a Mercer életminőségi listáját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek