Bangkokban bevezethetik a kijárási tilalmat

Hatvan napig tartó rendkívüli állapotot hirdetett szerdától a thaiföldi kormány. A biztonsági erők kijárási tilalmat rendelhetnek el, a gyanús egyéneket pedig őrizetbe vehetik.

 

 



Január 17-én, pénteken arról számoltunk be, hogy Thaiföldön a turistákra a legnagyobb veszélyt az erős napsütés és a csapvíz jelenti, nem a bangkoki tüntetések. Habár az előző héten kétszer lőttek a tüntetők közé, és legutóbb a hétvégi robbanásban sérült meg 28 kormányellenes tüntető, a turisták azonban biztonságban vannak. Tegnap egy olvasónk osztotta meg a Travelóval helyszíni tapasztalatait, aki családjával Bangkokban töltötte a hétvégét, és arról írt, hogy a tüntetők által lezárt csomópontok inkább tűnnek vidám majálisnak, mint poltikai megmozdulásnak.

Mindenesetre a thaiföldi tüntetők már több mint két hónapja követelik Jinglak Sinavatra kormányának távozását és felváltását egy nem választott népi tanáccsal. Ezért a thaiföldi kormány lépésére már napok óta lehetett számítani. Az MTI legutóbbi közleménye szerint a kormány szerdától hatvan napig tartó rendkívüli állapotot hirdetett.

A szükségállapot Bangkokban és a környező tartományokban lesz érvényben, a célja, hogy visszaszorítsák a főváros egyes részeit napok óta blokád alatt tartó kormányellenes tüntetőket. A rendelet a biztonsági erőket feljogosítja kijárási tilalom elrendelésére, a gyanús egyének vádemelés nélküli őrizetbe vételére, a cenzúrára és az ötfősnél nagyobb politikai gyűlések betiltására.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Pattaján biztonságban vannak a magyarok - 2014.01.22.
Pattaja thaiföldi turistaparadicsomban biztonságban vannak a magyarok, a Bangkokra és a főváros környéki tartományokra vonatkozóan szerdától kihirdetett rendkívüli állapotnak közbiztonsági szempontból nincs hatása itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek