Nézzen ki egy üvegdobozból 4000 méterről!

  Közel négyezer méteres mélység fölé nyúlik ki az az átlátszó padlójú üvegdoboz, ahonnan Európa legmagasabb hegyének panorámáját a tériszonyosok biztosan nem fogják élvezni.

  Vannak még képek, kattintson!
  Galéria: Különleges kilátó készült az Alpokban
  Fotó: Alexis Moro / MTI

  A semmi felett felfüggesztett üvegkocka kilátót csütörtökön avatták fel, ahol a kalitkát elsőként bejáró sajtósok vastag filcből készített papucsot húztak, hogy véletlenül se karcolják össze a padló üvegfelületét. A találóan Lépés a Mélységbe nevű kilátó a francia Alpok 3842 méter magas Aiguille du Midi hegycsúcsának tetején áll, amely a svájci Klein Matterhorn után Európa második legmagasabb pontja, és a felvonójának köszönhetően hegymászó-felszerelés nélkül is feljuthatunk csúcsára. A fél óránként közlekedő kabinos felvonó Chamonix városa és a hegycsúcs közötti távolságot (2800 m szintkülönbség) mintegy 20 perc alatt teszi meg.

  Ezt a kilátóként funkcionáló üvegdobozt egy francia turisztikai cég három évig tervezte és készítette elő, hogy Európa legmagasabban fekvő látványossága valóban biztonságos legyen. A kocka öt oldalának háromrétegű edzett üveglapjait masszív fémvázzal rögzítették a kilátó komplexum oldalára, de persze ettől függetlenül a szaporább légzés nem csak a Mont Blanc panorámájának köszönhető majd.

   

  Újabb cikkünk ebben a témában:

   

  Tériszonyosok kerüljék Dachstein új kilátóját! 
  Az osztrákok imádnak extrémebbnél extrémebb építményeket felpakolni a hegyeik tetejére, a turisták pedig lelkesen látogatják az izgalmas függőhidakat, szédítő kilátókat. Ezúttal Dachsteinben nyílt egy.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!