Nézzen ki egy üvegdobozból 4000 méterről!

Közel négyezer méteres mélység fölé nyúlik ki az az átlátszó padlójú üvegdoboz, ahonnan Európa legmagasabb hegyének panorámáját a tériszonyosok biztosan nem fogják élvezni.

Vannak még képek, kattintson!
Galéria: Különleges kilátó készült az Alpokban
Fotó: Alexis Moro / MTI

A semmi felett felfüggesztett üvegkocka kilátót csütörtökön avatták fel, ahol a kalitkát elsőként bejáró sajtósok vastag filcből készített papucsot húztak, hogy véletlenül se karcolják össze a padló üvegfelületét. A találóan Lépés a Mélységbe nevű kilátó a francia Alpok 3842 méter magas Aiguille du Midi hegycsúcsának tetején áll, amely a svájci Klein Matterhorn után Európa második legmagasabb pontja, és a felvonójának köszönhetően hegymászó-felszerelés nélkül is feljuthatunk csúcsára. A fél óránként közlekedő kabinos felvonó Chamonix városa és a hegycsúcs közötti távolságot (2800 m szintkülönbség) mintegy 20 perc alatt teszi meg.

Ezt a kilátóként funkcionáló üvegdobozt egy francia turisztikai cég három évig tervezte és készítette elő, hogy Európa legmagasabban fekvő látványossága valóban biztonságos legyen. A kocka öt oldalának háromrétegű edzett üveglapjait masszív fémvázzal rögzítették a kilátó komplexum oldalára, de persze ettől függetlenül a szaporább légzés nem csak a Mont Blanc panorámájának köszönhető majd.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Tériszonyosok kerüljék Dachstein új kilátóját! 
Az osztrákok imádnak extrémebbnél extrémebb építményeket felpakolni a hegyeik tetejére, a turisták pedig lelkesen látogatják az izgalmas függőhidakat, szédítő kilátókat. Ezúttal Dachsteinben nyílt egy.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek