A sarki fényt szeretné a legtöbb brit látni, mielőtt meghal

A britek átlagosan 32 éves korukban fognak hozzá annak összeírásához, hogy mit szeretnének még látni a világból hátralevő életük során. Önnek van ilyen bakancslistája?

A britek többségének az a legnagyobb álma, – ha utazásról van szó – , hogy láthassa az Aurora Borealis, vagyis a sarki fény jelenségét Norvégiában. Ez derült ki egy friss felmérés adataiból, melyet a Daily Telegraph tett közzé.

A sarki fényt mindenki látni szeretné életében legalább egyszer - További képekért kattintson!
Galéria: Utazásos bakancslista
Fotó: David Martin Castan/solent News / Northfoto

A TravelSupermarket nevű online árösszehasonlító oldal arról kérdezte felhasználóit, mi az az utazási élmény, amit mindenképpen ki szeretnének próbálni életük során.

Kedvet kapott a sarki fény vadászathoz?

Készüljön fel: nem lesz olcsó, és a sikert semmi nem garantálja. Ha még mindig lelkes, olvassa el hasznos tippjeinket Aurora Borealis-ügyben, mielőtt útnak indul.

A sarki fény mellett előkelő helyen végeztek a gízai piramisok, és az amerikai 66-os út, de a Kínai Nagy Fal és az afrikai szafari-túrák is sokak bakancslistáján szerepelnek.

Egy másik népszerű álom: szafari Afrikában - További képekért kattintson!
Galéria: Utazásos bakancslista
Fotó: Pr / Northfoto

A felmérésből az is kiderült, hogy a britek többsége a harmincas éveinek elején kezd lelkes bakancslista-gyártásba. Ez azért lehet így, mert ilyenkor még jó eséllyel elég ideje van az embernek arra, hogy meg is valósítsa, amit megálmodott magának.

A legnépszerűbb bakancslista-elemek

Megnézni a sarki fényt Norvégiában (37 százalék)
Eljutni az egyiptomi piramisokhoz (35 százalék)
Kocsikázni az amerikai 66-os úton (33 százalék)
Sétálni a Kínai Nagy Falon (32 százalék)
Részt venni egy afrikai szafarin (31 százalék)
Helikopterrel végigrepülni a Grand Canyon és Las Vegas fölött (30 százalék)
Karibi hajóútra menni (29 százalék)
Megnézni a Taj Mahalt Indiában (28 százalék)
Gondolázni Velencében (27 százalék)
Búvárkodni a Nagy-Korallzátonynál Ausztráliában (24 százalék)

Most pedig önökön a sor! Nagyon kíváncsiak vagyunk, olvasóink milyen utazási álmokat dédelgetnek. Engedje szabadon a fantáziáját, és írja meg kommentben, vagy e-mailben az olvir@travelo.hu címre, hová szeretne még eljutni mindenképp élete során! A legizgalmasabb válaszokat következő cikkünkben megjelentetjük.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Nézze fűtött, szánkózó buborékból a sarki fényt!
A fűtött, led-világítással is felszerelt buborékban babzsák, matrac és szarvasbőrből készült párnák, hálózsákok gondoskodnak a fényvadász túrázók kényelméről.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek