Magyar ember nem koccint sörrel, de megoldja okosba'

A magyarok vendégszeretők, amíg nem akar az ember sörrel koccintani velük - írja a CNN újságírója. Emellett kiderül az is, hogy imádjuk a pirospaprikát, nagyon okosak vagyunk és szeretünk lovagolni. A sztereotípiák közül már tényleg csak a nyereg alatt puhított hús hiányzik.

Slágertéma lett Magyarország az amerikai turisztikai sajtóban: a Condé Nast Traveler nemrég a világ második legszebb városának kiáltotta ki Budapestet, nem sokkal később pedig a magyar főváros egyik szállodájáért lelkesedtek. Ezúttal a CNN gyűjtötte össze a 11 legfontosabb tudnivalót a Magyarországra érkező turisták számára.

1. Itt van Közép-Európa legnagyobb tava

A bulizni vágyóknak a Balaton partján Siófokot és Zamárdit ajánlják, családosoknak inkább a nyugodtabb északi partot. Külön kiemelik, hogy a Balatont a magyar tengernek is szokták nevezni. Olvassa el, honnét szép a panoráma!

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Mark Milstein / Northfoto

2. Fürdőruha nélkül kár is ide elindulni

A Balaton mellett természetesen termálvizeink is említést érdemelnek: vidéken Hévíz, a fővárosban a Széchenyi és a Gellért a legjobb a szerző szerint. Mi a Rudast is szeretjük.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Mark H. Milstein/ Northfoto / Northfoto

3. A magyarok nagyon okosak

Természetesen a magyar származású Nobel-díjasok számával magyarázzák a fenti kijelentést. No meg a golyóstollal és a Rubik-kockával.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Northfoto

4. Liszt Ferenc még mindig menő

A magyarok annak ellenére hihetetlenül büszkék Liszt Ferencre, hogy a mai Ausztria területén született, magyarul nem, csak németül és franciául beszélt és Németországban hat meg – sorolja a CNN szerzője. A cikk megemlíti, hogy Liszt születésének 200. évfordulójára még a budapesti repteret is átnevezték.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Olzsi / Indafotó

5. Magyarország a kiskapuk országa

A negyvenévnyi kommunizmussal magyarázza a szerző, hogy a magyarok mindig találnak egy kiskaput a dolgok elintézéséhez. Természetesen a forgóajtón elsőként kilépő magyarokról és a folyamatos politizálásról is szót ejt.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Bildagentur-Online/chromorange / Northfoto

6. A gulyás nem az, aminek eddig hitte

A legtöbb nyugati étteremben gulyás néven felszolgált étel inkább egy pörköltre hasonlít, mint a magyarok gulyáslevesére. Kipróbálni a Gundelben vagy a Bagolyvárban érdemes a CNN cikke szerint - mi inkább az utóbbit ajánlanánk.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

7. A magyarok pirospaprika-függők

Az őrölt pirospaprika minden magyar konyhájában megtalálható, legyen az egy átlagos nagymama, vagy a Michelin-csillagos Costes séfje.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Bildagentur-Online/chromorange / Northfoto

8. A magyarok nem koccintanak sörrel

Bár 1999-ben lejárt a 150 éves tiltás, a magyarok többsége nem koccint sörrel, csak borral és röviditalokkal. Ezt figyelte meg legalábbis a cikk szerzője a Ráday utca kocsmáiban.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Ed Alcock / Northfoto

9. A Tokaji a királyok bora

A Tokaji annyira jó, hogy XIV. Lajos a borok királyának, a királyok borának titulálta. Aki haza akar belőle vinni, a Bortársaságtól tegye – javasolják. A Travelo tokaji tippjeit itt találja.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

10. A magyarok sportőrültek

A magyarok nagyon büszkék olimpikonjaikra, és főként vívásban, úszásban, kajakozásban és tornában tündökölnek. Na meg persze a vízilabdában! A sportnál már csak a sört szeretik jobban, így érdemes ellátogatni egy sportkocsmába az autentikus élményért.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Gouhier Nicolas / Northfoto

11. A lovashagyományok még mindig élnek

A honfoglalás óta imádunk lovagolni – legalábbis a szerző szerint. Aki fogathajtó show-t akar látni, a Lázár Lovasparkba menjen el, aki pedig lovagolni szeretne, annak a gödöllői Hilltop farmot ajánlják.

Galéria: 11 tipikus magyar dologFotó: Nick Obank / Barcroft Media / Northfoto
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek