Sok utasbiztosítás érvénytelen Egyiptomban

Sok utasbiztosítás érvénytelen Egyiptomban

A Külügyminisztérium továbbra is az „I. - Utazásra nem javasolt országok és térségek" biztonsági kategóriába sorolja Egyiptom teljes területét. Ennek ellenére sok magyar keresi fel az országot a napokban is. Ezeknek az utasoknak arra kell odafigyelniük, hogy a biztosítótársaságok többségének utasbiztosításai nem érvényesek az I. kategóriába tartozó úti célokban – mondta el a Turizmus.com-nak Horváth Péter, a MABISZ Utasbiztosítási Bizottságának elnöke.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy amelyik biztosító mégis vállal kockázatot ezekre az országokra is, az kizárólag olyan ellátásokra vonatkozik, amelyek nem vezethetők vissza terrorcselekmény, utcai zavargás során szerzett sérülésre, halálra.Tehát amennyiben az ügyfél például vakbélgyulladással kórházba kerül, az a biztosító kockázata, ha egy tüntetésnél eltévedt lövedék sérti meg, az már nem tartozik a biztosítás kockázatai közé.

További utazási híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek