Már épül Horvátország első aquaparkja

Elkezdődtek a munkálatok az első horvátországi aquaparkon, ahova a számos medence és csúszdapark mellett, mesterségesen kialakított folyót és tavat is álmodtak a tervezők.

A 30 millió eurós beruházással megvalósuló, 120 000 négyzetméteren elterülő Dalmacija Aquapark Splittől 20 percnyire, Dugopoljeban épül meg- írja a Turizmus Online.

 

Így fog kinézni Horvátország első aquaparkja - A további látványtervekért kattintson!
Galéria: Már épül Horvátország első aquaparkja
Forrás: Travelo

Horvátország hosszú évek tartja a legkedveltebb nyaralóhely imázsát, így egyáltalán nem véletlen, hogy számos világszerte ismert ember tölti pihenését a horvát partokon. Épp tegnap írtunk arról, hogy a világ leggazdagabb embere is rendszeresen így tesz, hiszen Gates már többször járt Horvátországban, ami felbecsülhetetlen értékű reklámot jelent az Adria-parti országnak. A Gates dubrovniki nyaralásáról szintén tudósító dulist.hr portál szerint az amerikai multimilliárdos a Dél-Adria mellett leggyakrabban a Sibenikhez közeli Krka Nemzeti Parkban, Skradin városkában és a Krka folyó vízesésénél járt Horvátországban. Néhány évvel ezelőtt pedig a Forbes magazinnak nyilatkozva Gates kedvenc nyaralóhelyként is Horvátországot ajánlotta.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség szerint a régió turisztikai kínálatát tovább színesítő aquapark az előzetes tervek szerint 2014. közepére készül el, és mintegy 150 alkalmazottat foglalkoztat majd. A vendégek számos medencét, folyót, medencében lévő szórakozóhelyet, élménymedencét, tavat és hidroterápiás medencét is találhatnak benne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek