Felszállt a Wizz Air első isztambuli gépe

  Ma délelőtt a járatnyitó ünnepség után szállt fel a Wizz Air első, menetrend szerinti isztambuli járata. A légitársaság mostantól heti négy alkalommal közlekedik Budapest és Isztambul között, de a Wizz Air azt tervezi, hogy jövő márciustól már naponta repül a török nagyvárosba.

  Az új járat egyike annak a számos útvonalnak, amiket a Wizz Air idén jelentett be. Kifejezetten nagy volt az igény az újabb isztambuli járatokra, amit az első repülőgép ülőhely kihasználtsága is alátámaszt. A 180 személyes Airbus A320-on 164 utas indult Törökországba- írja közleményében a diszkont légitársaság közleményében.

  A Wizz Air ugyanis mostantól minden héten hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap indul Budapestről az isztambuli Sabiha Gökçen repülőtérre, a jövő nyári menetrendben pedig, terveik szerint, már napi járatként szerepel.

  Galéria: Felszállt a Wizz Air isztambuli járata

   Az első járaton utazott egyébként Sinka „Popeye" Zsolt erőművész is, aki a repülőtéren vehette át a sikeres világrekord megszerzéséről szóló díszoklevelet, amit június 20-án, egy Wizz Air repülőgép foggal történő elhúzásával ért el.

  Turistákra és üzletemberekre is gondoltak

  Az új járat vasárnap kivételével reggel 9:45-kor száll fel Budapestről, helyi idő szerint 12:40-re ér Isztambulba. Visszafelé 13:10-kor indul, itthoni idő szerint pedig 14:10-kor száll le. Vasárnaponként bő másfél órával később közlekedik. Ez a menetrend így egyaránt kedvezhet az üzleti utazóknak és a turistáknak is. A török gazdaság fejlődése Isztambult az üzleti utasok természetes utazási célpontjává teszi, emellett turisták tömegei keresik fel a világ minden tájáról a Boszporusz két partján fekvő történelmi város látványosságait.

  Korábban, még a járat beindítását bejelentő sajtótájékoztatón Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója azt mondta, hogy számításuk szerint az alacsony áraknak köszönhetően rövid időn belül megnő majd Magyarország és Törökország között a turista és üzleti utasok száma, az idén 70 ezren utaznak majd a légitársaság ezen útvonalán.

  Gazdag járatkínálata van az Isztambulba utazóknak

  A Budapest Airport adatai szerint a Budapest-Isztambul útvonalon a Malév leállása után egyre növekvő utas igény volt a járatra, annak ellenére is, hogy a Turkish Airlines sűrítette a heti járatszámot, és nagyobb kapacitású repülőgépeket állított forgalomba.
  „Nagyon jó hír számunkra és az utazóközönség számára egyaránt, hogy a Wizz Air révén újabb járatokkal gazdagodott a Budapest-Isztambul útvonal" – jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója. Hozzátette: „biztosak vagyunk benne, hogy a járat sikeres lesz, ráadásul a török nagyváros egy másik repülőterét kínálja az utasoknak, ami jól kiegészíti a már meglévő szolgáltatást nyújtó Turkish Airlinest, és amely szintén növelte a kapacitását az elmúlt két évben."

  A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a legutóbbi adatok szerint 44 darab A320 Airbusból álló flottája 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 92 desztinációval, 33 országba repül. Az idei év végére az útvonalhálózatuk 300-ra bővül, a cég által foglalkoztatottak száma pedig 1600-ról 1700-ra emelkedik. A cég 2013-ban több mint 13,5 milliós utasforgalomra számít.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!