Fedett sícsarnok épül Londonban

  A dubai sípályához hasonló nagyságú fedett síközpont épül London külvárosában. A 200 millió fontos létesítményt az Olimpiai Park mellett képzelték el.

  A londoni polgármester szerint a 200 millió fontos beruházás kétszer akkora lesz, mint a jelenlegi sípályák Angliában, és mivel üzleteket, szállodákat és éttermeket is belekalkuláltak az építési tervekbe, ezért már csak méreteiben is hasonló lesz az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában található Ski Dubai-hoz.

   

  Így néz ki a Ski Dubai sícsarnok belülről, további képekért kattintson
  Galéria: Ski Dubai
  Fotó: alq666 / FlicrCC

  Boris Johnson, London polgármestere mutatta meg sajtónyilvánosság előtt a terveket, amelyben a húszezer négyzetméteres pályákat valódi hóval fogják befedni, és amelyen akár 300 méter hosszan is lehet majd csúszni. A hódeszkásoknak ugrató rámpákat szerelnek fel, de lesz toboggan (karfa, kapaszkodó nélküli szánkó) pálya, lehet majd korcsolyázni és a gyerekeknek is külön hóbirodalmat alakítanak ki - írja a brit Telegraph.

  A kelet-londoni Stratfordban épülő központ 2015-ben nyitja meg a nagyközönség előtt kapuit és évente három millió látogatóra számítanak.

  A már korábban is említett, 2005-ben megnyílt dubai sípálya 22 500 négyzetméteren terül el, öt különböző nehézségi fokozatú lejtője közül a leghosszabb 400 méteres, és nemcsak húzóliftek, de egy négyszemélyes ülőlift is szállítja a vendégeket. És persze mindez sivatagi körülmények között, ahol nem kis feladat a levegő hőmérsékletét állandóan fagypont alatt tartani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!