A hupikék falu érdekesebb mint a fehér

Júzcart egy film miatt festették kékre még 2011-ben. A filmgyár megígérte, hogy később visszafestik a falut fehérre, de a hupikék házfalak annyi turistát vonzanak, hogy eszük ágában sincs visszafehéredni. Fehéren évente 300 látogatójuk volt, kéken több mint 200 ezer.

Kék maradt Júzcar, az a spanyol falu, amelyet a Hupikék törpikék című rajzfilm háromdimenziós változatának reklámozása végett festettek be tetőtől alapig még 2011-ben. A hegyi helység lakói a turistaforgalom gazdasági előnyei miatt döntöttek kékségük tartósítása mellett.

Hupikék falu - Nem valami szép, de a turistáknak ez kell. (Kattintás után a fehér állapotot is megnézheti)Galéria: JúzcarFotó: Wikimedia Commons

Júczarnak mindössze 250 lakosa van, viszont amióta bekékült, több mint 200 ezer turista kereste fel – vont mérleget a Reuters hírügynökségnek kedden David Fernandez polgármester.

Az andalúziai faluban minden ház kék, még a templom és a faluháza is. A filmforgalmazók megígérték, hogy a reklámozás után visszafestik az egész falut fehérre, ám a lakosok inkább a kékre szavaztak. Megérte. A gazdasági válsággal küszködő Spanyolországban a turizmus a kevés kilábalási reménysugár egyike.

Ide kattintva videón is megnézheti, hogy fest a bekékült andalúz falu.

Újabb cikkünk ebben a témában:

A világ első Hupikékparkja nyílik Spanyolországban - 2015.01.15.
Ebben a hupikék városban nyílik hamarosan az első Hupikék törpikék park!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek