Tériszonyosok kerüljék Dachstein új kilátóját!

  Az osztrákok imádnak extrémebbnél extrémebb építményeket felpakolni a hegyeik tetejére, a turisták pedig lelkesen látogatják az izgalmas függőhidakat, szédítő kilátókat. Ezúttal Dachsteinben nyílt egy.

   

  Tériszonyosoknak cseppet sem ajánlott látványosság nyitotta meg kapuit Ausztriában – adta hírül a brit Daily Telegraph. Közel 400 méterrel a Dachstein gleccser fölött sétálgathatnak a turisták a Skywalk névre hallgató függőhídon, a legbátrabbak pedig még a kilátóplatform üvegpadlójáról is letekinthetnek a mélységbe. Sőt, az új üvegfalú, látszólag a semmibe vezető lépcsősoron még tovább borzolhatjuk kedélyeinket.

  Üvegpadló a gleccser fölött Galéria: Dachstein SkywalkFotó: planai.at

   Még a sírégió honlapja is azt állítja, hogy az új látványosság meglátogatásához jókora bátorságra van szüksége a turistáknak. Képzeljük el, hogy ha még a nézelődéshez sem árt némi lelki erő, milyen lehetett megépíteni az egész kócerájt. A Skywalk menedzsere, Josef Zoerweg a Daily Telegraphnak elmondta, hogy a legnagyobb nehézséget a hegyen uralkodó extrém időjárási körülmények jelentették. "Hóban, szélben és mínusz húsz fokos hidegben épült a híd" – nyilatkozta.

  Az új, hátborzongató híd Galéria: Dachstein SkywalkFotó: planai.at

   2013 januárjában egyébként a Travelo is járt egy hasonlóan extrém függőhídon az ausztriai Bad Gastein közelében, élménybeszámolónkat a Hütte blogon olvashatja el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!