Ingyenes koncertek a sanghaji metróban

  Ingyenes koncertek a sanghaji metróban.

  Ingyenes koncertekkel népszerűsítik a kultúrát a sanghaji metró legforgalmasabb csomópontján hétvégenként - a példát más közösségi terek is követik. A zenei esemény ötlete a kelet-kínai metropolisz földalatti-hálózatát üzemeltető cégtől származik. A vállalat az év eleje óta szervezi az egy-két órás koncerteket a város központjában, három metróvonal találkozási pontjában, a Népek Terének megállójánál. A koncertek széles ízlésvilágot ölelnek fel: sok más közt jazz, népi és klasszikus dallamok, bambuszfurulya, zongora hangja is hallható a föld alatt hétvégenként.

  A program év eleji kezdete óta már több mint húsz koncertet rendeztek, amelyeket a metrótársaság becslései szerint több millióan hallgattak. Az előadók úgynevezett "kulturális önkéntesek", vagyis professzionális művészek, akik honoráriumot nem kapnak. Jelentős számban adtak elő például a metróban a sanghaji szimfonikus zenekar tagjai, de Európából és az Egyesült Államokból is érkeztek zenészek. A rendezők széles körben ismert művészeket, hírességeket nem szándékoznak az előadók közé invitálni, a túlzott tömegek ugyanis komoly veszélyt jelenthetnek a föld alatti, zárt térben - mondta el az esemény egyik szervezője a helyszínen az MTI-nek.

  A metró példáját követve a város más pontjain is rendeznek ingyenes koncerteket. A város legnagyobb botanikus kertje, a Csensan Botanikus Kert szintén heti rendszerességgel kínál komolyzenei élvezeteket, és május elejétől a Tengerészeti Múzeum is helyet ad koncerteknek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!